Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Június 15. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Még a kezedből is kilopják a pénztárcádat!

Még a kezedből is kilopják a pénztárcádat!

Pénztárcák illetéktelen kezekben - a tulajdonosok sokat tehetnek értékeik megóvásáért (Békéscsabai Rk.)

Három nőt loptak meg szerdán Békéscsabán, mindhárman a pénztárcájuk eltűnése miatt tettek bejelentést a rendőrségen. Ketten közülük talán a rossz szokásuk áldozatai lettek, hiszen rendszeresen elzárták ugyan értékeiket, de a zárat nyitó kulcsot olyan helyen tárolták, ahol bárki hozzáférhetett. A harmadik hölgy pedig forgalmas helyen a kezében vitte tárcáját, ami azonnal fel is keltette egy fiatalember érdeklődését.

Az utóbbi eset a békéscsabai piacon történt. A hölgytől a vásárcsarnok Trefort utcai bejáratánál vették el a kezében tartott pénztárcáját szerdán délelőtt 10 óra körül. Az elkövető az Őr utcán keresztül a Szigligeti utca felé futott el. A járókelők közül többen segíteni szerettek volna, üldözőbe is vették az elkövetőt, de sajnos nem sikerült utolérniük. A nyomozók keresik a 160-165 cm magas, normál testalkatú fiatal férfit, aki a szemtanúk elmondása szerint piros rövid ujjú pólót, világoskék farmer térdnadrágot viselt és egy barna illetve bézs színű Puma feliratú hátizsák volt nála. A Békéscsabai Rendőrkapitányságon köszönettel veszik a bűncselekmény körülményeire, illetve a lehetséges elkövetőre vonatkozó bejelentéseket (elérhetőségek: Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., 66/ 523-700).

A másik két tárca különböző helyen ugyan, de hasonló körülmények között tűnt el. A tulajdonosaikat a munkahelyükön lopták meg, ráadásul úgy, hogy az értékeket védő zárat illetve lakatot a hozzájuk való kulccsal nyitották ki ismeretlenek. Az egyik hölgy elmondta, hogy rendszeresen elzárja a táskáját, de a kulcsot nem szokta magával vinni. A táskát leteszi az öltözőjében lévő asztalra, majd miután kívülről bezárja a helyiség ajtaját, a kulcsot a zárban hagyja. A tegnapi napon is így tett, a táskából azonban ezúttal eltűnt a pénztárcája. Tizenötezer forint volt benne, mellette pedig az iratai és a bankkártyái.

A másik esetben is ugyanilyen kedvező volt a helyzet a tettes számára. Úgy tudott ugyanis kivenni egy munkahelyi öltözőszekrényből egy pénztárcát, hogy a szekrényt lezáró lakat kulcsát az öltözőben az asztalon megtalálta. Így könnyedén hozzájutott a tárcához, amiben ötvenezer forint készpénz, iratok és bankkártyák voltak.

A történtek kapcsán a rendőrség mindenkit arra kér, hogy legyen sokkal körültekintőbb, vigyázzon jobban értékeire! Bevásárláskor a pénztárcáikat ne a táska, kosár tetején, vagy a bevásárlókocsiban, illetve könnyen hozzáférhető zsebeikben tartsák, és a munkahelyeken is mindig helyezzék biztonságba. Lehetőleg csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire valószínűleg szükségük is lesz. Ne teremtsenek alkalmat arra, hogy rövid idő alatt, mindenféle akadály nélkül el tudják emelni a pénzüket, irataikat, mobiltelefonjaikat.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel