Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2012. Április 26. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Április 30-ig adhatják be a gazdák az első negyedéves baromfi állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségeihez.

Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

A 4 milliárd forintos támogatás növendék csirkére, szabad-tartásos csirkére, gyöngyösre, pecsenyelibára, növendék libára, fiatal libára, pecsenyekacsára és növendék kacsára, átminősített tenyészkakasra, tenyészjércére, házi tyúkra és átminősített előnevelt (növendék) pulykára, valamint levágott baromfifélére is igényelhető.

A nemzeti segítségből azok a baromfitartók részesülhetnek, akik teljesítik az előírtakon túlmutató állatjóléti kötelezettségeket, például az állati fehérjétől mentes takarmányt, a kíméletes állatmozgatást és szállítást, vagy az ivóvizes itatást. Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

Az Európai Bizottság által jóváhagyott, és 2013. december 31-ig fenntartható állatjóléti támogatás elősegíti az állattenyésztési ágazat stabilizálását, és hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 18:02, szerda | Belföld

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a járvány miatt

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a koronavírus-járvány miatt: az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén, hosszabb ebédidőt biztosítva a tanulóknak

2020. Szeptember 23. 17:03, szerda | Belföld

Kenyereket ellenőrzött a Nébih, több szabálytalanságot találtak

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

2020. Szeptember 23. 10:00, szerda | Belföld

Időseket megtévesztő csalókat fogott el a rendőrség

Elfogott a rendőrség egy budapesti nőt és egy budapesti férfit, aki mintegy ötmillió forint értékben ékszereket és pénzt csalt ki idősektől úgy, hogy a sértettek rokonának adták ki magukat

2020. Szeptember 23. 09:51, szerda | Belföld

Nyolcan meghaltak, több mint kilencszázzal nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt nyolc krónikus beteg, és újabb 951 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.