Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 11. 17:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Meggyanúsított rendőrtisztek - Elrendelték az újabb gyanúsítottak előzetes letartóztatását

Meggyanúsított rendőrtisztek - Elrendelték az újabb gyanúsítottak előzetes letartóztatását

Előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akiket, mint a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselőit hétfőn hallgattak ki gyanúsítottként.

A Fővárosi Törvényszék honlapjára felkerült közlemény szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai végzésében a vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel elrendelte H. Imre Lajos és I. András előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb november 10-ig tart.
A bíróság végzésében megállapította, a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. A bíróság megállapította továbbá azt is, hogy a gyanúsítottak eljárási cselekményeknél való jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése folytán biztosítható - fejtették ki.
A végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.
A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött idén februárban vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat. A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és irányította őket. Neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság V. László és társai - dr. K. Tamás, H. Lajos, dr. G. Imre és K. Attila - előzetes letartóztatását múlt csütörtökön hosszabbította meg további két hónappal.
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a V. László vállalkozóval kapcsolatos ügyben három újabb embert vont eljárás alá, hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe az ügyészség.
Szerdán a szóvivő azt közölte a három gyanúsított közük K. Gyula, a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya vezetőjének őrizetét megszüntették, miután megszűnt az eljárás meghiúsításának lehetősége.
A másik két gyanúsított - a volt rendőr I. András, valamint H. Imre, a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselője - a V. László által irányított bűnszervezet tagja volt az eljárás eddigi adatai alapján. "A két bűnszervezeti tag esetében az eljárás meghiúsítása, elrejtőzés és szökés, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll" - közölte.

Címkék: Jog-bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön