Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 19. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: Vitalkraft Kft.

"Meggyógyultam a rákból" - avagy megdöbbentő történet egy betegség és a gyógygombakivonatok kapcsolatáról

Sztremen Zsuzsanna 26 évesen, 1997-ben lesújtó hírt kapott; agydaganatot állapítottak meg nála.

A diagnózis után rögtön megműtötték, majd sugárkezelést kapott. Egészségével azután minden rendben volt egészen 2008-ig.
 

„11 és fél év múlva arra lettem figyelmes, hogy iszonyúan fáj a fejem, szédülök, hányingerem van. A tünetek persze orvoshoz vittek, ahol megállapították: kiújult a daganatom.”

Ekkor újabb kezelések, sugárterápia és műtét következett. Illetve következett volna. Az operáció idejét ugyanis a decemberi diagnózis után márciusra tették, mivel Zsuzsának low grade, vagyis úgynevezett lassan fejlődő daganata volt. A műtét idejének elérkezésekor azonban történt valami. Orvosa megdöbbentő hírt közölt vele.

„Mondta, hogy nem látnak tumoros területet, tehát gyakorlatilag eltűnt a daganat. Így a műtét szerencsére elmaradt.”

Zsuzsa ezt az eredményt több dolognak tudja be: elsősorban életmód változtatásának, másodsorban a gyógygombáknak.
 

„A gyógygombákat egy ismerős ajánlotta nekem, így elkezdtem szedni a kivonatokat. A hatásában én azért vagyok biztos, mert amikor jobban éreztem magam, és az eredményem is jobb lett, akkor abba hagytam a gyógygombák szedését. Ekkor azonban két hét múlva azt tapasztaltam, hogy jönnek vissza a tüneteim: fejfájás, hányinger, szédülés. Megijedtem és újra szedni kezdtem a gombákat. Megdöbbenésemre ismét szépen lassan újra elmúltak a tüneteim.”- mesélte boldogan Zsuzsa, aki a „kísérletét” követően ma már nem mondana le a gyógygombákról, hiszen a leletei jók, a daganat szerencsére azóta sem jött vissza.

Az eseten Varga Gábor hatóanyag szakértő nem lepődött meg. Ő ugyanis már régóta kutatja a gyógygombák jótékony hatását.

„Magyarországon számos kitűnő terméket hoztak forgalomba az utóbbi években, amelyek azzal az igénnyel léptek fel, hogy hasznosak legyenek a rákbetegségben szenvedőknek vagy éppenséggel megelőzhetik a betegség kialakulását. Sajnos az utóbbi években világossá vált, hogy ez az elismerésre méltó igyekezet és a kétségtelenül pozitív részeredmények nem változtattak azon a tényen, hogy Magyarország a rákos megbetegedések és halálozások tekintetében az elsők között maradt a világon. Ezért van égetően szükség olyan klinikai vizsgálatokon eredményesnek bizonyult, standardizált és azonosított természetes eredetű hatóanyagokra, amelyek mellékhatások nélkül segíthetnek a betegség kialakulásának megakadályozásában, illetve a már kialakult rákbetegség leküzdésében a hagyományos terápiák mellett és azokat támogatva.” Varga Gábor e gondolatok tükrében kezdte el kutatni a gyógygombákat.

„Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumorölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását. Az egyik legeredményesebb polysaccharida, a Patkónyelv-gomba kivonata képes volt számos előrehaladott rákbetegnél is a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindítani, ami nagy feltűnést keltett a rákkutatók körében.” - tette hozzá a szakember.
 

Címkék: Vitalkraft Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.