Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Március 05. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Meghekkelték az Alaptörvényt

Meghekkelték az Alaptörvényt

Feltörte az Alkotmánybíróság honlapját magát magyar Anonymusnak nevező csoport, és új bekezdésekkel egészítette ki az Alaptörvényt. Az üzemeltetők ezután leállították az oldalt, a honlap csak később lesz elérhető.

A hekker vagy hekkerek feltételezhetően szombat éjszaka törték fel az Alkotmánybíróság honlapját, ám az még nem ismert, milyen biztonsági rést használtak fel ehhez. A behatolók olyan pontokkal egészítették ki az Alaptörvény dokumentumát, miszerint a „zsarnok eszmék, uralkodók, diktátorok csupán a történelem rövid szakaszai, mely zsarnokságot a nép bármikor elmozdíthat, lázadhat ellene.” Az Anonymus nevét használó hekkerek emellett korlátlan jogot is deklaráltak maguknak arra, hogy minden eszközzel fellépjenek a zsarnoksággal és annak követőivel szemben - de arra is, hogy az informatikai dolgozók 32 évesen, korábbi fizetésük másfélszeresével mehessenek nyugdíjba, közölte az Index.

Az Alkotmánybíróság közleményben kommentálta az esetet: Mint arról a média beszámolt, az elmúlt éjszaka során feltörték az Alkotmánybíróság internetes honlapját. A jogosulatlan behatolás észlelése után a szervert leállítottuk, és az illetékes hatóságok bevonásával megkezdtük a károk felmérését. A biztonsági problémák megoldása után a honlap hamarosan ismét elérhető lesz.” – olvasható a levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott

2020. Július 04. 16:19, szombat | Belföld

Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2019. évi teljesítménye alapján;

2020. Július 04. 15:18, szombat | Belföld

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.