Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 13. 13:49, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Megjelent a mutáns koronavírus Magyarországon is

Megjelent a mutáns koronavírus Magyarországon is

Kedd estig 86 929-en részesültek védőoltásban Magyarországon, ezzel az orvosok felhasználták az összes rendelkezésre álló vakcinát – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kedden három beteg Covid-mintájában azonosították az NNK Nemzeti Vírusreferencia Laboratórium, a Pécsi Tudományegyetem, valamint az Állatorvostudományi Egyetem Bioinformatikai Központjának munkatársai az „angliai vírusként” ismert vírustörzset, amely december végén jelent meg Dél-Angliában.

Kitért arra is, hogy január 18-án kezdődik az első vakcinával beoltottak második oltása.

Hangsúlyozta: a vakcinagyártók többsége állítja, hogy a forgalomban lévő vakcinák hatékonyak az új, mutáns vírusvariánssal szemben is.

A következő időszakban folyamatosan érkeznek vakcinaszállítmányok Magyarországra.

Folytatódik a tesztelés is

György István államtitkár a tájékoztatón kifejtette, hogy mivel a vakcina csak korlátozott számban áll egyelőre rendelkezésre, ezért fontos a fertőzésveszély megelőzése.

Ezért folytatódik a tömeges tesztelés. Hozzátette, eddig több mint félmillió tesztelést végeztek el országszerte. A most hétvégi ingyenes tesztelésre a gyerekvédelemben dolgozók jelentkezhetnek, közel 47 ezer területi dolgozó számára biztosítják a Covid-tesztelést.

A következő tömeges tesztelésre február 13-ig lehet időpontot foglalni a www.vakcinainfo.gov.hu weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára