Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 07. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Megkísérelt leszorítani az útról egy utasokkal teli buszt egy kamionos a 44-es számú főúton

Megkísérelt leszorítani az útról egy utasokkal teli buszt egy kamionos a 44-es számú főúton

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Egy vitás elsőbbségi helyzetet követően megpróbált leszorítani az útról egy utasokkal teli autóbuszt egy román kamionos csütörtökön délután a 44-es számú főúton. Az esetnél senki sem sérült meg, a sofőrt a gyulai határátkelőhelyen feltartóztatták, majd őrizetbe vették.

A menetrend szerint közlekedő autóbusz 16 órakor indult a békéscsabai autóbusz-pályaudvarról Gyulára. A Békéscsaba határában lévő körforgalomnál a busz vezetője és egy, az elkerülő útról érkező kamion vezetője között vitás elsőbbségi helyzet alakult ki. Miután a járművek a 44-es számú főút kiszélesedő, kétszer kétsávos szakaszára értek, a kamionos folyamatosan a busz mellett ment, és megkísérelte leszorítani az útról az utasokkal teli járművet. Az autóbusz baloldali visszapillantó tükrét letörte és a kamion pótkocsija végigkarcolta a busz oldalát. A komolyabb baleset elkerülése érdekében a buszsofőr lehúzódott a leállósávba és megállt. A kamionos pedig megállás nélkül továbbhajtott Gyula felé, majd a határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett, ahol a rendőrök feltartóztatták. A Békéscsabai Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntette, valamint cserbenhagyás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 21 éves román állampolgárságú sofőr ellen.

----------------------------------------

Békés megyében csütörtökön három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Reggel háromnegyed 7 körül Békésen a József Attila utca és a Fúró utca kereszteződésében összeütközött két kerékpáros nő. A baleset a helyszíni vizsgálat megállapítása szerint azért történt, mert egyikük megszegte az elsőbbségi szabályokat, és nem engedte el a neki jobbról érkező másik nőt. A balesetben az előbbi nő sérült meg, 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett.

Délelőtt fél 10 körül Magyarbánhegyesen egy segédmotoros vezetéstechnikai hiba miatt nekiütközött egy parkoló személyautónak és könnyebben megsérült.

A harmadik baleset a 47-es számú főúton, Békéscsaba külterületén történt 12 óra 15 perc körül. Egy Volkswagen kisteherautó vezetője Békéscsaba felől Csorvás irányába tartott, amikor előtte forgalmi okból lassított, majd megállt egy másik jármű. A sofőr ezt későn észlelte, és azért, hogy elkerülje az ütközést megkezdte a jármű előzését. Amikor áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, akkor észlelte, hogy szemből érkezik egy Volkswagen Jetta. Azért, hogy a vele való ütközést is elkerülje letért a neki baloldali füves útpadkára. Közben a Jetta vezetője is ugyanoda próbált letérni, így a két jármű a jobb oldalával érintőlegesen ütközött. Ezt követően a román kisteherautó mögött haladó Mercedes Sprinter vezetője, aki ugyancsak megkezdte az álló autó előzését frontálisan ütközött a füves padkáról éppen visszatérő Volkswagen Jettával. A balesetben a Volkswagen Jetta és a Mercedes Sprinter vezetője könnyű, míg a Jetta két utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.