Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Július 21. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Megszépült a Napsugárovi udvara - galéria

Megszépült a Napsugárovi udvara - galéria

Közel száz apróság ünnepelt pénteken délelőtt a Lencsési Óvoda Pásztor utcai Napsugárovijában, ugyanis ekkor adták át az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt.

Együtt a környezetünkért 2012 pályázatának keretében felújított óvodaudvart, gyönyörű fajátékokkal és padokkal.

A gyerekek persze már letesztelték a játékokat, most azonban fegyelmezetten fogadták az vendégeket, sőt még egy kis műsort is adtak.


A gyerekek örömmel vették birtokba a megújult játékokat - a képre kattintva megtekintheti galériánkat (fotó: Szántó Zsolt)

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Tajti Péter, az Égáz-Dégáz (a GDF SUEZ csoport tagja) vezérigazgatója, Hanó Miklós alpolgármester, dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a részönkormányzat vezetője, Tímár Ella képviselő és Túriné Kovács Márta, a hivatal oktatási, közművelődési és sportosztályának vezetője. Az óvoda udvara valóban gyönyörű lett, az árnyas fák alatt új és felújított, természetbarát, minden elvárásnak megfelelő fajátékok állnak a gyerekek rendelkezésére. Hanó Miklós alpolgármester megjegyezte, hogy ide még ő is szívesen járna.

– Amikor évtizedekkel ezelőtt óvodás lettem, még egészen mások voltak a körülmények, mint ebben az óvodában. Nem volt ennyi szép játék, az étkezések után pedig annak kellett feltakarítania, akinek a széke alatt a legtöbb morzsa volt. A többiek persze az én székem alá söpörték a morzsákat, így aztán én takarítottam. Mondtam is az édesanyámnak, hogy nem megyek többet oviba… Ide viszont szerintem bárki szívesen járna, köszönet a gázszolgáltatónak a felajánlásért, a gyönyörű udvarért – mondta Hanó Miklós.

Az Égáz-Dégáz a környezetvédelmi világnapon idén is pályázatot hirdetett a munkavállalói körében. A beérkezett pályázatokból választottak ki három olyan intézményt, amelynek udvara, kertje felújításra szorult, ahol szükség volt fák, bokrok ültetésére, a meglévő játékok újrafestésére, új játékok telepítésére. Így esett a választás a Lencsési Óvodára is.

– A föld ásványkincseit felhasználó társaságunk szemléletében igen fontos a környezetvédelem. Gondoskodni szeretnénk a jövőről, meg szeretnénk osztani a gyerekekkel mindazt, ami jó és kellemes, támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek a jövőről szólnak. Az óvodában a célunk az volt, hogy rendezettebbé, kellemesebbé tegyük a gyerekek és az ott dolgozók környezetét, ezzel is segítve a gyermekek testi, lelki fejlődését, tudatos, környezetére figyelő felnőtté válásukat. Társadalmilag felelős nagyvállalatként hosszú távon elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés, a környezetvédelem, a környezettudatos energiafogyasztás mellett, melyet mindennapi működésünkön túl célzott akciók szervezésében igyekszünk megmutatni – mondta Tajti Péter vezérigazgató.

Dr. Erdeiné Gergely Emőke, a három tagóvodát magában foglaló Lencsési Óvoda vezetője köszönetet mondott az udvar szebbé tételéért, majd a három oviból verbuválódott apróságok vidám kis műsora következett. A felújított udvart jelképesen Tajti Péter és dr. Ferenczi Attila adta át a gyerekeknek, ezután egy fantasztikus nyár délelőtti táncos-zenés ovis ünnepség vette kezdetét a gyönyörű udvaron.

Mikóczy Erika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe