Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 03. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Megszűnt a gázár-támogatás

Megszűnt a gázár-támogatás

Önálló formájában szeptembertől megszűnik az eddigi gáz- és távhőtámogatás, s összege beépül a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe.

A kincstár által folyósított eddigi szeptember elsejével beépült a lakásfenntartási támogatás önkormányzati rendszerébe. Akik augusztus végégig jogosultak voltak fűtéstámogatásra, az önkormányzatokhoz fordulhatnak, hogy a lakásfenntartási támogatás keretében segítséghez jussanak. A pénz nemcsak fűtésre, hanem lakbérre, közös költségre, közüzemi számlákra is igényelhető. A különálló lakásfenntartási támogatás ugyanakkor megszűnik, s ezzel azok járnak rosszabbul, akik addig mindkét forrást fel tudták használni: az önkormányzat által utalható keret minimális összege 25 ezer forint lesz, maximuma még nem tisztázott – ám az már biztos, hogy az igénylők az eddigieknél szigorúbb feltételeknek kell majd megfeleljenek. Egy főre eső jövedelemhatáruk 71250 forint lesz, s ennél magasabb bér esetében nem kaphatnak segítséget.

Szintén meghatározó fontosságú kérdés lesz az igénylő otthonában található tárgyak mennyisége és értéke: egy bútor vagy vagyontárgy teljes értéke nem haladhatja meg a 850 ezer forintot, a vagyontárgyak összértéke pedig a 2 millió 280 ezer forintot, ha valaki az önkormányzathoz fordulna támogatásért.

Bár a keretet az önkormányzatok utalják, annak 90 százalékát továbbra is az állam finanszírozza; a támogatást a hivatal minden, arra jogosult igénylőnek automatikusan, mérlegelés nélkül át kell majd küldje – hangzott el pénteken a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: gázár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.