Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Október 20. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Megújult a szlovák iskola épületegyüttese

Megújult a szlovák iskola épületegyüttese

A versenyképes tudás és az esélyegyenlőség a cél

Megújult a Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium épülete. Az intézmény infrastrukturális fejlesztését és tartalmi megújulását célzó projekt záró rendezvényén Pecsenya Edit igazgató elmondta, hogy több mint százmillió forintot nyertek el e kettős célra uniós pályázaton. Céljuk az esélyegyenlőség, valamint a versenyképes tudás megszerzésének a biztosítása.
Az iskola fenntartói részéről Fuzik János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke a nemzetiségi intézmény modern küldetéséről szólt.

A pályázat segítségével az épületegyüttes energiahatékonyságát nagyban javító szigetelési megoldásokat emelte ki, amelyek egyúttal az intézmény esztétikai megjelenését, „térbeli kommunikációját” is javítják.

Külön köszönetet mondott Vantara Gyula polgármesternek, a Váti Kht.-nek, a diplomáciai szervezeteknek, a nagykövetségnek, a főkonzulátusnak és a kivitelezőknek. Štefan Daňo, a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulja is köszönetét fejezte ki azért a hatékony segítségért, amelyet az épület tulajdonosa, a megyeszékhely önkormányzata tanúsított a projekt tizenegy hónapos megvalósítása során.

Borbola István projektmenedzser elmondta, hogy a 10,8 millió forintért szereztek be új eszközöket, bútorokat, képességfejlesztő játékokat és egy 24 fős modern nyelvi labort is kialakítottak, továbbá akadálymentesítették az épületet.


V.A.

Címkék: megújult

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt