Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2017. November 08. 07:32, szerda | Külföld
Forrás: mti

Megúszta a börtönt a 90 éves autóvezető, aki két embert gázolt halálra

Megúszta a börtönt a 90 éves autóvezető, aki két embert gázolt halálra

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 90 éves brit autósnak, aki két ember életét oltotta ki, mert a fék helyett gázpedálra lépett.

Az ügyben ítélkező bíró szerint elegendő büntetés az idős embernek, hogy lelkiismeret-furdalással kell leélnie hátralévő életét.

Martin Walsh bíró azt mondta, hogy alapos megfontolás után vetette el a letöltendő börtönbüntetés lehetőségét és tisztában van azzal, döntését nehéz lesz elfogadniuk némelyeknek, főleg az áldozatok hozzátartozóinak, de - vélte - a börtön nem szolgálna elrettentésül sem a vádlott, sem mások esetében és nem tenné meg nem történtté a tragédiát.

"Ön élete hátralévő részét annak tudatában fogja leélni, hogy nem szándékos cselekedetével két ember halálát okozta, Ön ezt a terhet fogja viselni" - mondta a bíró a vétkes autósnak, akire két év felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Philip Bull nyugdíjas textilkereskedő egy 44 és egy 49 éves nőt gázolt halálra, amikor a fék helyett gázpedálra lépett. Az agg autós elismerte bűnösségét és mélységes megbánást tanúsított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.