Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 06. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Megvilágosodás Napja 2011 - kerékpáros akció a láthatóság jegyében

Megvilágosodás Napja 2011 - kerékpáros akció a láthatóság jegyében

Nyolc városban több százan indulnak példamutató és figyelemfelhívó esti kerékpározásra pénteken Békés megyében.

Megvilágosodás Napja
2011. október 7.



Nyolc városban több száz kerékpáros részvételével indul a világítás használatának fontosságát hangsúlyozó felvonulás péntek este Békés megyében. A fél 8-kor kezdődő figyelemfelhívó kerékpározásra akár új világító berendezésekkel is érkezhetnek a résztvevők, hiszen napközben 23 településen 32 kerékpárszervizben kedvezményes áron szerezhetik be ezeket a láthatóságot segítő eszközöket.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság nyolcadik alkalommal rendezi meg a Megvilágosodás Napját. A 2001-ben útjára indított kezdeményezés célja az, hogy a kerékpárral közlekedők figyelmét ráirányítsák a világítás használatának fontosságára. A kerékpár kötelező felszerelései között ugyan szerepel az első és hátsó lámpa, a kerékpárosok egy része azonban nem használja ezeket az eszközöket. Így nem csak szabálytalanságot követ el, hanem veszélybe sodorja saját, illetve sok esetben a kerékpár pótülésén szállított gyermek testi épségét, életét is.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával megrendezésre kerülő program szervezői azoknak igyekeznek segíteni, akik maguk is áldoznak a biztonságukra. Ezért akik a kerékpárszervizekben a Megvilágosodás Napján megvásárolják kerékpárjukra az első világítást, a készlet erejéig ajándékba kapják a hátsó lámpát és a felszerelését sem kell fizetniük. Ezen kívül mindenkinek, aki napközben megjelenik a szervizekben és a láthatóságát biztosító eszközt vásárol, sorsjegyet kap. Emellett ajándék küllő prizmákkal és a vázra ragasztható fényvisszaverő matricákkal is várják az érdeklődőket. Békéscsabán, a Városháza előtt pedig 16 és 21 óra között díjmentes kerékpár gravírozásra is lesz lehetőség.

A Megvilágosodás Napja lámpafényes felvonulással zárul. Nyolc városban 19 óra 30 perckor több száz kivilágított kerékpáros indul majd példamutató és figyelemfelhívó kerekezésre. A felvonuláson résztvevő biciklisek is ajándéksorsoláson vesznek részt.




Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.