Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 07. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Melegrekordok dőltek meg szombaton

Megdőlt az országos napi melegrekord szombaton, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. Kaposváron hajnalban is rekord meleg volt, a leghidegebb órákban is csaknem 10 fok volt.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI megkeresésére elmondta: mostanáig az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt. Ezen a napon eddig 1988-ban Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a tavaszias idő.

Az előrejelzés szerint vasárnap az ország északi részén túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő ígérkezik, másutt a ködfoltok feloszlása után több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Legfeljebb a ködös részeken fordulhat elő szitálás. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben általában 9-15, de a tartósan borult, párás tájakon csak 5-8 fokig melegszik a levegő.

Fotón: Virágzó hóvirágok egy győri családi ház kertjében január 6-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő