Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2009. December 31. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Mérlegen a gyomaendrődi kézis lányok

Mérlegen a gyomaendrődi kézis lányok

A dobogó harmadik fokáról várhatják a tavaszi szezont.
A Gyomaendrődi NKSE csapat mérlege 8 győzelem és 2 vereség volt a Megyei I. osztályú bajnokság őszi szezonjában. Ezzel az eredménnyel a kézilabdázók a tizenegy csapatos tabella ha

A Lakatos Tibor irányította gyomaendrődi kézis lányok rendre a mezőny első felében végeznek a Megyei I. osztályú csatározásokban, az őszi eredményt mérlegeltük a trénerrel.


Meg kellett harcolni a dobogóért (több kép)

- Hogyan alakult a már véget érő őszi évad?

- A felnőtt csapatnak sajnos az őszi mérkőzéseken négy alapemberét is nélkülöznie kellett. A felkészülési tornák során ketten is tartós sérülést szenvedtek, szerencsére tavasszal már játszhatnak. Két játékos pedig eligazolt, ők magasabb osztályban folytatják a kézilabdát, a hírek szerint ott is jól teljesítenek, helyüket az utánpótlás fiatal tehetségei vették át. A csapat ilyen körülmények között vágott neki a szezonnak. A lányok egyre népesebb közönségük örömére, jó hangulatú, olykor küzdelmes mérkőzéseken, minden hazai találkozójukat megnyerték.


- Mi a téli program?

- A lányok a téli időszakot is felkészüléssel, edzőmérkőzésekkel töltik, hogy jó kondícióban vághassanak neki a tavaszi forduló küzdelmeinek. Terveink között szerepel az indulás a Téli Kupán minden korosztállyal, illetve több hazai felkészülési torna szervezése a tavaszi kezdésig.


- Mi a helyzet az utánpótlással?

- Egy sportegyesület jövőjének záloga a utánpótlás nevelés, melyre szűkös anyagi kereteink között is a lehető legtöbbet fordít a vezetőség. Az egyesületben egyre több a lelkes, sportolni vágyó fiatal, akik a heti három edzés mellett - fejlődésük érdekében - bajnokságokban, felkészülési mérkőzéseken is szerepelnek. Az utánpótlás csapat a megyei bajnokságban jelenleg a második helyen áll, de egy jó tavaszi szezonnal akár az élre is kerülhet.
A serdülő lányok erős mezőnyben, ahol még NB-s serdülőkkel is meg kell küzdeniük, a hetedik helyen várják a folytatást. A legkisebbek, az alsó tagozatosok, a diákolimpia körzeti küzdelmein próbálgatják szárnyaikat. Itt az eredmény az, hogy jóval kevesebbel kaptak ki ősszel mint tavasszal. De a kitartó munka őket is hamarosan győzelemhez segíti.


- Az iskolákban milyen szerepe van a kézilabdának?

- Jó hír, hogy a Kner Imre Gimnázium VI. korcsoportos lányai a megyei középiskolás kézilabda bajnokság döntőjében második helyezést értek el, ezzel kijutottak az országos elődöntőbe, ahol debreceni, ózdi, füzesabonyi ellenfelek között, január elején kell kivívniuk a fináléba jutást.

Hír6.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.