Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 19. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Mező Misi: a szakma is elismeri A Dal műsort

Mező Misi: a szakma is elismeri A Dal műsort

Fantasztikus látni, hogy a szakma is elismeri, fontosnak tartja A Dal című műsort - mondta Mező Misi, A Dal 2018 zsűritagja az MTI-nek. A közmédia dalválasztó showja szombaton indul az első tíz versenyző produkciójával.

A ismert előadók, szerzők részvétele A Dalban azt mutatja, hogy ők is komoly lehetőséget éreznek a műsorban dalaik, tehetségük bemutatására, a nagyközönség előtti megmérettetésre, akár nemzetközi színtéren is - fogalmazott Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa annak kapcsán, hogy idén a popszíntér számos ismert előadója (például Király Viktor, Odett, Maszkura és a Tücsökraj) mellett a dzsessztehetség Szakcsi Lakatos Róbert is indul egy produkcióban, sőt szöveget írt Sztevanovity Dusán is.

A zenész kiemelte: az előválogatáson színes, sokszínű harmincas mezőny összeállítására törekedtek, amely lefedi a közönség igényeit. Hozzátette: nehéz dolguk volt, hiszen úgy kellett szakmai szempontokat figyelembe venniük, hogy közben szem előtt tartották a szórakoztató műsor fontos kritériumait.

"Sok olyan értékünk, kötődésünk van zenei kultúránkban, amelynek mindenképpen előnyt kell élveznie egy dal születésekor" - fogalmazott.

Mező Misi nagy örömnek nevezte, hogy A Dalban a nagyközönség számára ismeretlen produkciók is indulnak, hiszen karrierjükben ez komoly ugródeszkát jelenthet.

"A mostani mezőnyben több számomra is ismeretlen, tehetséges előadó található professzionális dallal. A Dallal kapcsolatban az egyik legfontosabb szerintem a lehetőség megteremtése, segíteni elindulni az úton. Ebben fellelhető a tehetségkutatás is" - fejtette ki Mező Misi.

Úgy vélte, egy dal minőségét a szöveg, a zene, az ének egysége és jó aránya határozza meg. Megjegyezte, hogy szerinte nem kell foglalkozni a nemzetközi trendekkel, a jó dal legyen őszinte.

Idei saját alkotói, előadói tervei kapcsán Mező Misi az MTI-nek elmondta: zenekarával, a jövőre 20 éves Magna Cum Laudéval új dalokat írnak és rengeteget koncerteznek, 2019 elején pedig szeretnének nagykoncertet tartani az Arénában. Az énekes tagja a Budapest Bárnak is, amely szintén sok koncertet tervez 2018-ra, Szűcs Krisztiánnal közös projektje, a NAZA pedig gőzerővel készül március 30-i fellépésére az A38 hajón, illetve az együttes második lemezére.

A Dal 2018 első élő adása szombaton 20 óra 30 perctől lesz a Duna Televízióban, ahol színpadra lép a Ceasefire X (daluk címe: Satellites), a Fourtissimo (Kisnyuszi a kalapban), Király Viktor (Budapest Girl), Knoll Gabi (Nobody to Die for), a Leander Kills (Nem szól harang), a LivingRoom (Kirakat élet), Noémo (Levegőt!), a Patikadomb (Jó szelet!), Süle Zsolt (Zöld a május), valamint Vastag Tamás (Ne hagyj reményt).

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Mező Misi mellett Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő és Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész szerepel.

Akikkel pedig idén a Duna Televízió nézői együtt kereshetik majd Magyarország legjobb dalát szombat esténként, nem más, mint Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.
Az ötödik zsűritag idén is a közönség, pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal-alkalmazáson keresztül; utóbbi Android és iOS platformon is elérhető.

Címkék: A dal, mező misi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.