Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 22. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak? Erre válaszol most az onlinejogsebesz.hu

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy egy elmulasztott helyszíni bírság befizetésének mi a következménye? Sajnos teljesen ki ment a fejemből és a 30 napos határidő kedden lejárt így a +3 nap is amíg a közmunkára jelentkezhettem volna. Ilyenkor minden esetben elzárás jön vagy van még lehetőség a bírság kifizetésére? Ha igen akkor azt mikor és hogyan tehetem meg? Meg kell várnom a bírósági tárgyalást és az ítéletet az átváltásról vagy addig is rendezhető a dolog? Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!
2014. 11. 14.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 30 napos határidőből ugyan kicsúszott, de ne várja meg, amíg a hatóság azt átváltoztatja. Ennek érdekében haladéktalanul forduljon a bírságot kiszabó hatósághoz és fizesse ki a bírságot. Az erről szóló igazolást vagy csekket feltétlenül őrizze meg, mivel nem kizárt, hogy időközben már intézkedtek a meg nem fizetett bírság átváltoztatásáról, így nagyon fontos, hogy a befizetést, ha késve is, de igazolni tudja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.