Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 02. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Milliárdos fejlesztések Békéscsabán

Milliárdos fejlesztések Békéscsabán

Megújuló belváros, AGÓRA közösségi központ, kerékpárút, CsabaPark

„Rágyúrtunk az élményekre!” Idén 11. alkalommal, ezzel a szlogennel vesz részt Békéscsaba városa az ország legrangosabb turisztikai rendezvényén. Nem véletlen a választás, hiszen a Város stratégiájában kiemelt hangsúlyt kapnak azok az élményközpontú fejlesztések, amelyek Békéscsaba vonzerejét kívánják növelni.
A figyelemfelkeltés érdekében a Város különleges, egyedi eszközöket felvonultató kommunikációba is kezdett, melynek fontos része, hogy az Utazás 2012 Kiállításon a megszokott finom kóstolók mellett, számos egyedi aktivitással várja látogatóit az A pavilon 312/A standján.


Ez készítette elő az Utazás Kiállításra időzített bejelentést: „CsabaPark” néven, turizmust élénkítő beruházást kíván útjára indítani a Város, amely a patinás Csabai Kolbászfesztivál rendezvényeinek szolgál majd méltó helyszíneként!
2012-ben Békéscsaba városa, a tavaly megalakult Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszterrel együttműködésben, kiemelt marketing és kommunikációs kampánnyal hívja fel magára a figyelmet. Évszázados épületeinek, megújult városképének, rendezvényeinek, gasztronómiájának és a környék természeti értékeinek köszönhetően Békéscsaba már eddig is közkedvelt úti cél volt a hazai turizmust választók körében. A megyei jogú városok között a legtöbb zöld területtel rendelkező, és a legélhetőbb lakóhelyek közé tartozó város jelentős fejlesztéseket indított el a tavalyi évben, hogy még inkább vonzó turisztikai célponttá válhasson. Szintén a turizmus élénkítése érdekében tett jelentős erőfeszítésekről tanúskodik a Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter megalakítása is, melynek tevékenysége már most érezteti hatását a szolgáltatók és a Város összefogásával megvalósuló projekteken keresztül.


Békéscsaba kiemelt projektjeként 2011-ben olyan jelentős fejlesztéseket indított el, mint például a belváros és a történelmi főtér megújítása, vagy az európai uniós támogatás felhasználásával megvalósuló Agóra multifunkcionális közművelődési közösségi központ projektje. A megyeszékhely önkormányzata az idei évben is további nagy volumenű projektekbe kezd, többek között 2012 tavaszán a közel 5 millió eurós értékű Békéscsaba-Nagyszalonta közti kerékpárút építése, az 1922-ben a város szívében létesült Árpád Fürdő a XXI. századnak megfelelő korszerűsítése. illetve várhatóan a CsabaPark beruházás első üteme is elindulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét