Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Május 29. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Mintegy ötszázmillió forintból fejleszt a vízművek

Mintegy ötszázmillió forintból fejleszt a vízművek

Megjelent a Közbeszerzési Értesítőben az a felhívás, amely „A Békés Megyei Vízművek Zrt. üzemeltetésében lévő vízbázisok biztonságba helyezése” címmel elnyert uniós támogatású beruházás kiviteli munkáira vonatkozik.

A közbeszerzésre jelentkezők pályázati anyagainak elbírálása során nem csak a vállalási árat, de a környezetterhelés minimalizálását és az előteljesítést is figyelembe veszik.

Előreláthatóan augusztus első napjaiban kezdődhet Békés megye középső részén a 34 települést, s ezzel együtt közel 190 000 ember ivóvíz ellátását érintő ivóvízbázis-védelmi beruházás. A fejlesztés megvalósításához a megyei ivóvíz-szolgáltató társaság „A Békés Megyei Vízművek Zrt. üzemeltetésében lévő vízbázisok biztonságba helyezése” címmel beadott támogatási kérelmével a KEOP – 2009 - 2.2.3/B kódszámú pályázati kiíráson 499 101 250 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt során öt helyszínen (Dombegyháza, Kevermesé-Lőkösháza, Kunágota, Újkígyós, Medgyesbodzás) oldják meg a vízbázis védelmét.

A kivitelezési munkákra kiírt nyílt közbeszerzési eljárást május 25-én, pénteken hozták nyilvánosságra a közbeszerzési értesítőben. A pályáztatást követően várhatóan július közepén hirdetik ki versenyeztetés eredményét, majd ezt követően augusztus első időszakában indulhat el a tényleges munka.

A száz százalékban uniós forrásból megvalósuló fejlesztés során a vízbázisok biztonságba helyezése érdekében az alábbi feladatokat végzik el: a vízgyűjtő övárkok kialakítása, a belső burkolt parkolók, parkolókra hullott szennyezett csapadékvíz kezelését szolgáló olajfogó kialakítása, az olajfogón áthaladt kezelt csapadékvíz elvezetését szolgáló zárt csatornák kialakítása az övárokig, valamint az összegyűjtött, és kezelt csapadékvíz övárokba történő bevezetése. Ezek mellett a projekt egyes elemeiben szerepel zöldfelület kialakítás, kerítésépítés, behatolás elleni védelem megoldása, vízszintmérő szonda telepítése, villamossági munka, bontási feladat, kútaknák kiépítése, illetve a kúteltömedékelés elvégzése.

A tényleges munka augusztus eleji megkezdését követően – a tervek szerint – 2013 novemberében fejeződik be a beruházás, amely az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.