Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Július 05. 12:21, kedd | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Módosul a Helyi Építési Szabályzat

Módosul a Helyi Építési Szabályzat

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata módosítja az 5/2006. (I. 26.) önkormányzati rendelettel elfogadott Helyi Építési Szabályzatát (a továbbiakban: HÉSZ).

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. (továbbiakban: ÉTV) 9. § (2) bekezdés a) pontjában előírtak alapján ezúton biztosítja az érintett természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiség nélküli szervezetek számára az előzetes véleményalkotási lehetőséget.

1. A módosítási eljárás alá vont HÉSZ szakasza
A hatályos HÉSZ 12. §-ának a kiegészítése a (7) ponttal az elő-, oldal- és hátsókert meghatározása érdekében.

2. A módosítás indoka
A jelenleg hatályos HÉSZ a Gksz (gazdasági, egyéb ipari) területekre vonatkozóan nem határozza meg az övezetbe tartozó területeken belül az építési helyeket, amelyeknek biztosítását a jelen módosítási eljárással kell megoldani.

3. A módosítás célja
Az érintett területekre vonatkozó szabályozási elemek pontosításával, illetve a korszerű városfejlesztési szándékok megvalósítása következtében felmerült új szabályozási elemeknek az átvezetésével a tervezett fejlesztések (önkormányzati, magánerős, illetve vállalkozói) megvalósításának biztosítása.

4. A módosítás várható hatása
A HÉSZ módosításával Békéscsaba Megyei Jogú Város a vállalkozás-fejlesztési igényekhez igazodóan megfelelőbb módon tudja szabályozni az érintett területek használati módjait, jobban tudja biztosítani az övezeten belüli vállalkozási szándékok megvalósítását egymás zavarása nélkül.
Ennek megfelelően egy jól alkalmazható, aktualizált, hatályos jogszabályi háttérre épülő szabályozás jön létre, amely biztosítani tudják a kialakult településkarakter hosszú távú megőrzését is. Áttekinthetőbb helyi építésügyi szabályzat megalkotására kerülhet sor.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot és minden érintett szervezetet, valamint az előzetes véleményalkotásra felkért szervezeteket, hogy az 1. pontban felsorolt módosítással kapcsolatos a városfejlesztési és városrendezési szempontok szerint megalapozható és támogatható javaslatukat, véleményüket legkésőbb 2011. július 21-ig juttassák el a Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Csoportjához (Békéscsaba, Szent István tér 7.).

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt