Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Augusztus 14. 17:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: Budai Gyula "felülhelyezte magát a törvényeken"

MSZP: Budai Gyula

Az MSZP szerint Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára "felülhelyezte magát a törvényeken", semmibe vette az érvényes jogszabályokat a dinnyekartellügyben.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Gőgös Zoltán, a mezőgazdasági bizottság alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményében azt írta: az államtitkár megjelent kijelentései alapján levélben fordultak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökéhez a mielőbbi és alapos vizsgálat lefolytatása céljából.
Emellett írásbeli kérdést nyújtottak be Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy kiderüljön, "kormánya tagjaira miért nem vonatkoznak a magyar törvények úgy, mint minden magyar állampolgárra".
Jelezték ugyanakkor, hogy minden olyan megoldást támogatnak, amely a magyar mezőgazdasági termelők, valamint a fogyasztók, a magyar lakosság érdekében történik. Budai Gyula döntése azonban az MSZP szerint nem a termelőknek és a fogyasztóknak, hanem kizárólag csak a multinacionális áruházláncoknak kedvezett. A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök múlt pénteki fórumán úgy fogalmazott: "A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" Budai Gyula később azt közölte az MTI-vel, hogy nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során.
A parlamenti államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnyeértékesítést, és külföldről ne vásároljanak. Hozzátette: a Gazdasági Versenyhivatal az ügyben nem vizsgálódik, a hivatal adatokat kért be az üzletláncoktól. Budai Gyula jelezte, hogy az üzletláncokkal történt megbeszélésen "árakról nem is volt szó".

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.