Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 16. 15:21, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozott Orbán Viktor

MSZP: tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozott Orbán Viktor

Az MSZP szerint Orbán Viktor valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt nyilatkozhatott úgy a közelmúltban, hogy a kormány megvédte a nyugdíjakat, emelte a béreket és a megszorítások helyett újjászervezte az országot.

Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a miniszterelnök pénteken, a Facebookon közzétett videóüzenetében bejelentette: Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát. "Mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük és megszorítás helyett inkább újjászerveztük az országot" - idézte a kormányfőt az ellenzéki képviselő, majd úgy folytatta, "nehéz szavakat találni ezekre a kijelentésekre". Elmondta, Orbán Viktor már kizárólag saját szavazótáborához szól, akik kritika nélkül elfogadnak bármit, ettől eltekintve azonban szerinte "ilyet csak olyan mondhat, aki valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll". A miniszterelnök állításait sorra véve Burány Sándor kiemelte: a nyugdíjak területén "nem történt más, minthogy az Orbán-kormány betartotta a törvényeket", miközben a hosszú távú nyugdíjkilátások kedvezőtlenné váltak azt követően, hogy a kabinet "egyszerűen lenyúlta" mintegy hárommillió ember nyugdíjmegtakarításait. Burány Sándor szerint nehéz nevetés nélkül megállni Orbán Viktor bérekre vonatkozó mondatát is, mivel szerinte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai is azt mutatják, hogy csökkentek a nettó reálkeresetek és -bérek a kormány gazdaság- és adópolitikája miatt. "Ezek után szemrebbenés nélkül azt állítani, hogy emelték a béreket, ehhez igazán vastag bőr kell" - fogalmazott. A szocialista képviselő a kormány "sajátos szóhasználataként" értelmezte, hogy rendre az ország újjászervezéseként értelmezi a szocialisták szerint két éve folyamatos megszorításokat. Mint mondta, a kabinet inkább újra írja a magyar nyelv értelmező szótárát, csakhogy ezt ne kelljen bevallania.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.