Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Január 17. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

Müller Péter - Seress Rezső: Szomorú Vasárnap

Müller Péter - Seress Rezső: Szomorú Vasárnap

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának előadása 2010. január 17-én (vasárnap) este 7 órától, a Békés Megyei Jókai Színház Nagy-színpadán.

A Müller Péter - Seress Rezső zenés darabja Kovács Frigyes rendezésében drámává alakult. Ritka az ennyire szellemes, jó humorral megalkotott előadás. Otthonról, megmaradásról a szülőföldön, áldozatok árán is, derűsen küzdeni, humorral venni az akadályokat - erről mesél a szabadkaiak előadása, ám csöppnyi pátosz, szemernyi önsajnálat sem érhető tetten a produkcióban. Három totális színész játszik fergetegesen totális színházat.

Simon Judit, www.szinhazportal.eu

Hogy mit tudott Seress Rezső, a kicsi, repedt fazék hangú, úgy ahogy zongorázó énekes és iskolázatlan komponista, az bizonyos értelemben épp úgy titok és csoda, mint az, hogy mit tud Pálfi Ervin. Eljátssza számunkra Seress Rezsőt, de persze nem a Dob utcai slemilt, aki Zuglóba sem lett volna képes emigrálni, hanem egy globálmagyar művészembert, akin keresztülgázolt a történelem (...)
G. Erdélyi Hermina olyan színésznő, akinek az arca sorsot mutat. Elragadja az életjáték, belefolyik a természetes megéltségbe, amely olyan szépen bele van vésődve (...) kislányos törékenységén végtelen drámaisággal üt át a női erő. Az esendőség bája és a céltudatosság keménysége. Emlékezetes pillanatokat kapunk a színésznőtől.

Stuber Andrea
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: