Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 05. 17:54, kedd | Belföld
Forrás: storyonline.hu

Ne hagyd ki! Saját szemeddel láthatod a Vénuszt!

Ne hagyd ki! Saját szemeddel láthatod a Vénuszt!

Óriási eseménynek lehetsz tanúja, ha korán reggel ébredsz Június 6-án, szerdán reggel. De csak óvatosan, mert veszélyes is lehet!

Reggel, saját szemeddel láthatod majd a nőiesség, a szépség és a szerelem bolygóját. A napkorongon hajnalban elúszik majd egy apró kis foltocska. Röviddel hét óra előtt pedig különös fényjelenséget figyelhetsz meg, amikor elhagyja a Nap fényes arcát a Vénusz. Ezt a különleges csillagászati élményt nem érdemes kihagyni, mert legközelebb 2125. december 8-án éppen ráérő ükunokáidnak lehet csak hasonló élményben részük.

Egy dologra azonban ügyelj: a jelenséget nem szabad védőszemüveg, vagy szűrőlencse nélkül nézni! Sajnos az 1999-ben vásárolt napfogyatkozást figyelő szemüvegek már lejártak, ezért nem érdemes a fiókból előkaparnod őket. Szerezz be inkább egy újat! Csillagászati szakboltban még gyorsan megveheted, pár száz forintért.

VÉNUSZ az asztrológiában: A szerelem bolygójaként emlegetik. Az érzelmek kifejezésére, a mások iránti gyengédségre hat. A születési horoszkópban főleg a művészi hajlamokat a romantikus törekvéseket jelenti. Szerelmi életünkre, házasságunkra, barátságainkra erős hatással lehet. Női bolygóként tartják számon és kis szerencsének is nevezik. Fennhatása alá tartozik a Bika, a Mérleg és részben a Vízöntő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.