Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 14. 08:23, péntek | Belföld
Forrás: mti

Negatív lett koronavírusra a Kambodzsában kikötő hajón utazó magyarok tesztje

Negatív lett koronavírusra a Kambodzsában kikötő hajón utazó magyarok tesztje

Nem fertőződtek meg koronavírussal a Kambodzsában kikötő hajó magyar utasai - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videojában csütörtökön.

A Kambodzsában kikötő hajó utasain a helyi egészségügyi szervek elvégezték az összes tesztet, eredményük negatív lett, így a hajón utazó három magyar állampolgáré is - jelentette be Szijjártó Péter.

Közölte: Ázsia több országa nem adott kikötési engedélyt a holland zászló alatt hajózó óceánjárónak, amelynek fedélzetén a három magyar állampolgár is tartózkodik.

A negatív tesztet követően az utasok elhagyhatják a hajót. Amennyiben a magyarok igénylik, a minisztérium segítséget nyújt hazajutásukban - közölte Szijjártó Péter.

A Japánban karanténba zárt hajóról azt mondta, hogy az utasok közül egyre többen betegednek meg, a három magyar állampolgár azonban, aki a személyzet tagjaként tartózkodik a tengerjárón, nincs közöttük.

Már csak néhány nap van hátra a karantén feloldásáig - tette hozzá a miniszter.

A japán hatóságok a múlt héten kéthetes karantént rendeltek el a koronavírus megjelenése miatt a Diamond Princess üdülőhajón, a vesztegzárat elvileg február 19-éig kell feloldaniuk.

A miniszter közölte: 186 magyar állampolgárról tudják, hogy Kínában van; 28-an az öt legveszélyeztetettebb tartományban tartózkodnak.

Szijjártó Péter azt mondta: velük is kapcsolatban állnak, mindenki jól van, segítséget egyelőre senki nem igényelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára