Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Február 22. 12:06, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Négy éves mélyponton az üzleti hangulat Németországban

Négy éves mélyponton az üzleti hangulat Németországban

Februárban a vártnál nagyobb mértékben, több mint négy éves mélypontra romlott az üzleti hangulat Németországban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet pénteken közzétett felmérése szerint.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e.V.) pénteken publikált felmérése alapján februárban a várt 99,0 pont helyett 98,5 pontra, 2014 decembere óta a legalacsonyabbra csökkent a németországi üzleti hangulatot számszerűsítő mutató értéke az előző havi 99,3 pontról.

A mutató összetevői közül a gazdasági szereplők aktuális kondíciók megítélését számszerűsítő érték februárra vonatkozóan 103,4 pontra csökkent a várt 103,9 pont helyett a januári 104,3 pontról.

A hat hónapos időtávra vonatkozó kilátásokat számszerűsítő érték pedig 93,8 pontra csökkent februárban az előző havi 94,2 pontról. A piac a januárival megegyező értéket várt februárra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.