Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Négy veszélyes tévhit a táborokról

Négy veszélyes tévhit a táborokról

Idén először rekordkorán, már március elején elindultak a jelentkezések a nyári táborokra, valamint már a tavaszi szünetben is egyre több gyermek vakációzik, így a gyermektáborokat összehasonlító Taborfigyelo.hu portál összegyűjtötte a legfontosabb tévhiteket, hibákat, hogy elkerülhessük őket.

A gyerek aktív pihenésre vágyik

A táborok keresésénél sem szabad elfelejteni, hogy nem magunknak választunk kikapcsolódást, hanem a csemeténknek. Míg a szülők többsége a napi mókuskerékből kiszakadva nyugalomra vágyik, addig a gyermekeknek nagyon aktív, élmény- és programdús vakációs időtöltést érdemes keresni. Érdemes a táborokat leszűrni földrajzi hely és / vagy pénztárca alapján és a megmaradó lehetőségeket közösen átbeszélni a gyerekkel. Egyrészt meglepő választásokkal is szembesülhet a szülő, másrészt ha csak mi választunk, úgy kötelezettségnek érezheti a tábori részvételt a gyermek, ami kedvetlenné teheti.

Kütyüket ne

Sok szülő vásárol a porontyoknak kis játszó masinákat, mint a régi game boyok és hasonlók. Ezekkel lehet, hogy otthon jól elvan a gyermek, de a táborban elszigeteltséget okozhat. Ott nem lesz aktuális az otthon alkalmazott „fél órát játszhatsz és utána kikapcsoljuk” szabály, így könnyen bújhat el, zárkózhat be a gyermek a játéka világába kizárva a többieket és a programokat is. Emellett nem elhanyagolható ezen eszközök értéke sem, így akár elvesztés, akár sérülés esetén a szülő újra a zsebébe nyúlhat. Miután a többi gyerek is jó eséllyel szeretne játszani a géppel, amit csemeténk nyilván nem szeretne, így komoly konfliktusforrás is lehet a kütyü, ami elronthatja a táborozás élményét.

Engedjük el

Ha a porontyunkat vakációzni küldjük, akkor valóban engedjük is el oda. Érdemes ilyen esetben a kontrollt rábízni a tábori felügyelőkre, ne hívogassuk a gyermeket naponta többször a központi telefonon. Egyrészt egy idő után gúnyolódás célpontjává válhat emiatt a gyermek, másrészt ez az esetleges honvágyat is erősíti. Sokszor gondoljuk, hogy a telefonokra a gyermeknek szüksége van, holott az esetek nagy többségében inkább a szülő saját maga megnyugtatásaként indítja a hívásokat. Természetesen lehet telefonálni, beszélni a csemetével, de próbáljuk ezt a normál szinten tartani, maximum 1-2 naponta engedjük meg magunknak.

Gyógyszer

Ha a gyermek bármilyen jellegű gyógyszert szed, automatikusan bekészíti a szülő azt az utazó csomagba, ez természetes. Amivel viszont érdemes vigyázni, hogy azon csemeték, akik otthon automatikusan, óramű pontossággal veszik be a szükséges tablettákat, a táborok nyújtotta élménytömegben ezt elfelejthetik. Azon gyermekek esetében is fel kell hívni tehát a táborszerező figyelmét a gyógyszerszedésre, akik maguktól, gyakorlatilag már ellenőrzés nélkül beveszik azokat. A táboroztatók pedig rá fognak kérdezni a gyógyszer beszedésére, így az biztosan nem marad el.

A felmérést készítő portálon a szülők 350 tábor turnusai közül válogathatnak, árra, földrajzi helyszínre és tábor témára szűrhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk