Városlista
2020. január 28, kedd - Károly,

Hírek

2011. Július 19. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

Négymilliárdot kapnak a baromfitenyésztők

A baromfiágazat állatjóléti támogatásainak feltételeiről szóló új jogszabály július 17-től hatályos. A rendeletmódosítás értelmében négymilliárd forintos forráshoz jutnak a tenyésztők.

Négymilliárd forintos nemzeti támogatáshoz jutnak a baromfitenyésztők 2011-ben. A július 17-től hatályos jogszabály értelmében negyedévente igényelhetőek támogatási kérelmek. A rendeletmódosítás hozzájárul az ágazat versenyképességének növekedéséhez, továbbá a tenyésztők kiszámíthatóbb jövedelemhez jutnak, míg a fogyasztók biztonságosabb termékeket vásárolhatnak. A 2013. december 31-ig fenntartható, az Európai Bizottság által jóváhagyott állatjóléti támogatás elősegíti az ágazat stabilizációját, emellett hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

A régi jogszabály értelmében a Belföldi Termékosztályozási Rendszer (BTO) számaival látták el a baromfiféléket. A BTO megszűnésével a rendszert más módon kellett kiváltani. A számmal ellátott támogatható baromfifélék meghatározását, a szárnyasokra vonatkozó pontos magyarázat váltja fel. A támogatott szárnyasok köre nem változik.

A támogatási kérelmet 2011. augusztus 31-ig kell benyújtani.

A jogszabály teljes szövege elérhető a kormány.hu oldalon.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: támogatás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 16:05, kedd | Belföld

Elítélték a műtárgyakat elsikkasztó volt főmuzeológust

Bűnösnek mondta ki a bíróság és két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a főmuzeológust, aki műtárgyakat sikkasztott

2020. Január 28. 13:46, kedd | Belföld

Nem segített a társa, ezért halt meg egy kamionos Nagykanizsán

Segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat egy ukrán kamionsofőr ellen, mert tavaly ősszel a földön hagyta az éjszaka a kamionból kizuhant társát, aki reggelre meghalt

2020. Január 28. 12:45, kedd | Belföld

Magyarországon nincs koronavírusos beteg, de minden kórház felkészült

Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2020. Január 28. 10:38, kedd | Belföld

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: