Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Október 26. 11:41, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Nem bírtak megenni másfél mázsa rizst, odaveszett a Guinness-rekord

Nem bírtak megenni másfél mázsa rizst, odaveszett a Guinness-rekord

Nem hitelesíti a rekordját a Guinness Világrekordok zsűrije annak a 300 kelet-kínainak, aki ugyan több mint négy tonna rizst megsütött, de annak egy része veszendőbe ment

- erősítette meg a szervezet térségi marketingigazgatója hétfőn a Hszinhua hírügynökségnek. Sharon Jang közölte, a jangcsoui szervezők elismerték, hogy mintegy 150 kilogramm rizs veszendőbe ment. A szabályok szerint azonban ha bármilyen étel érintett egy rekordkísérletben, azt el kell fogyasztani.

Mint mondta, bár törvénysértés nem történt, ők a történések erkölcsi, hagyományokat érintő és vallási vonatkozásait is vizsgálják, amikor döntenek egy rekordról. Az érintettek, akiket már értesítették a kizárásról, illetve annak okáról, elfogadták a bírálatot.

Utóbb kiderült, hogy a szóban forgó másfél mázsa rizst végül a sertésekkel etették fel Csiangszu tartomány idén 255 éves településén. A helyiek a város születésnapja alkalmából döntöttek a rizssütési világrekord megdöntése mellett, amelyre 4 órát szántak az elmúlt hét péntekén, az évfordulós ünnepségek keretében.

A helyi specialitásnak számító sült rizst tengeri uborkával és más hozzávalókkal ízesítették, és abban a hitben fejezték be a főzést, hogy sikerült a törökországi rekordot túlszárnyalniuk. Az "eredményt" a helyi diákokkal kívánták megetetni, mivel azonban a menü némileg egysíkú volt, egy jelentős mennyiséget kénytelenek voltak négy napon túl tárolni. Ezután pedig már úgy ítélték meg, hogy az étel emberi fogyasztásra nem alkalmas.

A rizssütés nagy eseménynek számított Jangcsouban, az interneten számos fénykép jelent meg az amúgy 140 ezer jüanba (6,2 millió forint) kerülő akcióról, valamint arról, amint a hatalmas edényben álló emberek végül a hizlaldába induló teherautóra lapátolják az élelmet.

Címkék: guinnes, kína, rekord, rizs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára