Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 14. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem csökken az özvegyi nyugdíj

Nem csökken az özvegyi nyugdíj

Nem csökken az özvegyi nyugdíj, mert a kormány kezdeményezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását.

Nem csökken az özvegyi nyugdíj, mert a kormány kezdeményezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a módosításnak köszönhetően minden rendszeres szociális járadékban részesülő özvegy megkapja juttatását.

Korábban a törvény átmeneti rendelkezése kimondta ugyan, hogy azoknak az özvegyeknek, akik rendszeres szociális járadékot kaptak múlt év december 31-ig, özvegyi nyugdíjuk az elhunyt házastárs nyugellátásának harminc százaléka lesz 2012. szeptember 1-jétől, ám a kormány felülvizsgálta ezt a döntést.

Vagyis a kabinet még a törvény hatálybalépése előtt kezdeményezi a parlamentnél a jogszabály módosítását, a lap információi szerint még ebben a hónapban.

Ismeretes, a korábbi jogszabályok szerint minden érintett az elhunyt házastársa nyugdíjának hatvan százalékát kapta özvegyi nyugdíjként. A szociális járadékot januártól átminősítették rehabilitációs vagy rokkantsági ellátássá, és a törvény átmeneti rendelkezése szerint az ezen ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétől 30 százalékban kellene megállapítani

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár