Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 14. 14:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Fellegi Tamás január 13-i sajtótájékoztatója nem különösebben nyugtatta meg a befektetőket.

Hiszen az látszik, hogy már az EU/IMF/EKB tárgyalások megkezdése előtt kell módosítanunk a jegybanktörvényt vagy a stabilitási törvényt.

Ráadásul a mostani helyzetben úgy tűnik, hogy csak a legszigorúbb felügyelettel járó SBA-program keretében kapnánk forrást, ami lényegében állandó betekintést engedélyezne a költségvetési folyamatokba. A január 16-val kezdődő héten az EU/EKB-val folytatódnak az egyeztetések, itt az Equilor elemzői nem számítanak könnyű menetekre. Az elemzők indokolatlannak tartják a jelenlegi eufóriát, hiszen érdemben nem közeledtek még az álláspontok és hiába számítanak a történet végén megegyezésre, az oda vezető út sejtésük szerint rögös lesz. Január 16-17 között Fellegi Simorral együtt utazik Mario Draghi EKB-elnökhöz, de találkoznak majd a német pénzügyminiszterrel, Wolfgang Schauble-lal is. Január 17-én az EB ül össze, ahol terítéken lesz a magyar jegybanktörvény. Január 18-án az IMF tekinti át a magyar helyzetet, itt még nem kerül sor az új hitelkérelem megvitatására. Január 20-án Fellegi találkozik Olli Rehn EU-s pénzügyi biztossal.

Közben egyetért a Nemzetközi Valutaalap Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatával az Európai Bizottság - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője. Amadeu Altafaj Tardio megerősítette, hogy a két nemzetközi intézmény továbbra is szoros kapcsolatban áll egymással a tervezett magyar hitelfelvétel témájában és más kérdésekben is. Korábban Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója közölte: az IMF csak készenléti hitel-megállapodást kötne Magyarországgal, és a tárgyalások megkezdéséhez a stabilitás iránti elkötelezett, konkrét lépéseket vár a kormánytól.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;