Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 22. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Nem tervez nyugdíjelvonást a kormány

Sem a kormány, sem a közigazgatási államtitkárság nem tervez nyugdíjelvonást a jövő évben – az erről szóló sajtóhírek csak találgatások, közölte szerdán a kormányszóvivői iroda.

Az iroda szerint nem szerepel a kabinet vagy az államtitkárság napirendjén semmilyen, nyugdíjcsökkentésről szóló javaslat, és nincs erre vonatkozó adat a 2012-es büdzsé tervezett sarokszámai között sem. Szerdán több hír is napvilágot látott a feltételezett nyugdíjelvonással kapcsolatban, például a Népszava oldalain is – emlékeztet a hivatal, egyúttal cáfolva a 'zavaró hangulatkeltésre alkalmas' sajtóértesüléseket. A szóvivői iroda szerint a kormány jövőre egy olyan, stabil és fenntartható nyugdíjrendszert szeretne megalkotni ami nem termeli újra az államadósságot, és megőrzi a nyugdíjak reálértékét – tudatta a hirado.hu.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.