Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Január 19. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem tűrt ellentmondást az erős testalkatú tizenéves 2012.01.18. szerda 11:26 Rettegésben tartotta társait az a 16 éves fiú, aki ellen a

Nem tűrt ellentmondást az erős testalkatú tizenéves 2012.01.18. szerda 11:26 Rettegésben tartotta társait az a 16 éves fiú, aki ellen a

Nem tűrt ellentmondást az erős testalkatú tizenéves.


Rettegésben tartotta társait az a 16 éves fiú, aki ellen a napokban indított eljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság. A diák pénzt akart szerezni, ezért többeket megfenyegetett és bántalmazott. Rablással és zsarolással is gyanúsítják, a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A fiatalember egy szarvasi szakképző iskolában tavaly decemberben több évfolyamtársától kért kisebb – nagyobb összegeket. Testi erejét fitogtatta, és ellentmondást nem tűrő hangon szólt társaihoz, akiktől először kapott pénzt, de egy idő után nem akartak neki adni. Az elmúlt hetekben már veréssel fenyegette meg azokat, akik nem engedelmeskedtek. Akinél a fenyegetés nem hozott eredményt, lökdöséssel, hajhúzással, kisebb ütésekkel, és az illető ruházatának megrángatásával próbálta elérni célját. Jellemzően gyengébb fizikai állapotban lévő társait szólította meg, és kis összegeket, 20 illetve 100 forintokat kért tőlük. A megfenyegetett, bántalmazott fiatalok féltek tőle, ezért szinte minden alkalommal adtak neki pénzt.

A Szarvasi Rendőrkapitányság két rendbeli rablás, valamint három rendbeli zsarolás elkövetésével gyanúsítja a 16 éves szarvasi fiatalembert. A napokban őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is, melyet az ügyészség indítványára a bíróság 2012. január 17-én el is rendelt.




Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás