Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Szeptember 25. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nem változnak a távhőárak októbertől

Nem változnak a távhőárak októbertől

Nem változnak a távhőárak október 1-jétől; a Magyar Energia Hivatal (MEH) árképzési javaslatának feldolgozása és értékelése folyamatban van - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

A tárca hangsúlyozta: az árak megállapítása során a NFM továbbra is határozottan képviseli a kormány rezsiköltségek kordában tartására vonatkozó álláspontját.
Korábban az EnergiaFocus.hu írt arról, hogy nem változik a távfűtés díja a lakosság számára október 1-jétől. A portál iparági forrásai szerint egyes hőtermelők esetében módosul az átvételi ár, ám ez nem befolyásolja majd a végfelhasználói tarifát.
Az EnergiaFocus.hu által megkérdezett piaci szereplők szerint a korábban befagyasztott ár a jelenlegi körülmények között fenntartható, mivel a fűtőanyag nem drágult olyan mértékben, amely tarifaemelést indokolna a háztartások számára. Az október 1-jére várt miniszteri rendelet azonban változtathat egyes távfűtéssel ellátott városokban a hő átvételi árán. Ez elsősorban azokat a településeket érintheti, ahol a lakosság nagy kintlevőséget halmozott föl a távhőszolgáltató felé, ott ugyanis napi problémát jelent, hogy a szolgáltató ki tudja fizetni a megvásárolt hő árát a termelőnek.

Címkék: Gazdaság-távhő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata