Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 16. 08:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem volt kiírva, hogy nem lehet elvinni

Nem volt kiírva, hogy nem lehet elvinni

Nem volt kiírva, hogy nem lehet elvinni - egy egész család szedte más földjéről a dinnyét Újkígyós határában (Békéscsabai Rendőrkapitányság)

Félérett dinnyéket pakolt egy utánfutóra egy férfi és négy gyermeke kedden délután Újkígyós határában. A föld tulajdonosa tetten érte őket, ekkor azonban a család megszólta a gazdát: miért nem írta ki, hogy a dinnyékből nem lehet csak úgy szedni és vinni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban bíróság elé állítja az 50 éves sarkadi férfit és gyermekeit.

A földtulajdonos kedden délután valamivel fél 5 előtt kapott jelzést arról, hogy a területén egy ötfős társaság egy Ladához kapcsolt utánfutóra pakolja a dinnyét. A férfi azonnal a megadott helyre ment, ahol maga is látta: idegenek szedik az egyébként még félérett gyümölcsöt. Kérdőre vonta a két férfit és a három nőt, akik közül az egyik csak annyit válaszolt: „miért nincs kiírva, hogy nem lehet elvinni a dinnyét?”. A tulajdonos ekkor közölte velük, hogy értesíti a rendőrséget. Az ismeretlenek azonban gyorsan lepakolták a dinnyéket és elhajtottak. A sértett jó személyleírást adott az elkövetőkről és az autójukat is megfigyelte. Ebből kiindulva a rendőrök nem sokkal a bejelentés után Sarkad határában fogták el őket, mint utóbb kiderült, hazafelé tartottak. Az 50 éves sarkadi férfit és 15, 17 és 19 éves lányait, valamint 23 éves fiát a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítják őket.

Az általuk leszedett 26 darab dinnye – miután végül nem hozták el a helyszínről – a földtulajdonosnál maradt, de ezzel a férfi kára sajnos nem térült meg, hiszen féléretten szedték le a kb. 18 ezer forint értékű gyümölcsöt.

---------------------------------------------


Kukoricát loptak - őrizetben vannak (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság, Végegyháza)

Kukoricát loptak azok a férfiak, akiket kedden kora este ért tetten két mezőőr Végegyháza külterületén. Az állami tulajdonban lévő, önkormányzat által művel területről fél 7-kor érkezett a bejelentés, hogy két férfi letöri és lovaskocsira pakolja a kukoricát. A kocsin vágott nád alá rejtették a lopott terményt, hazavinni azonban már nem tudták. A mezőőrök ugyanis értesítették a rendőrséget, a kiérkező egyenruhások pedig igazoltatták, majd előállították a férfiakat, akik kihallgatásukkor elismerték a lopást. A kocsijukat és eszközeiket a rendőrség lefoglalta, a kukoricát pedig ugyancsak lefoglalást követően átadták az önkormányzat képviselőjének. Az 59 és 56 éves férfiakat a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt szabálysértési őrizetbe vette és kezdeményezték bíróság elé állításukat.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.