Városlista
2019. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2018. November 08. 16:16, csütörtök | PR

Nemzetközi pénzküldés - egyre jobb szolgáltatásokkal

Nemzetközi pénzküldés - egyre jobb szolgáltatásokkal

Aki rendszeresen külföldről haza utal, annak fontos, hogy kedvező díjjal tudjon küldeni, és jó árfolyamon tudja átváltani ennek során a pénzét. A legjobb ajánlatokat az erre szakosodott ún fintech cégek nyújtják.

Határok nélküli pénzpiac felesleges költségek nélkül

Ha egyik bankszámláról utalnánk egy másikra devizát, és közben váltás is történik, akkor verhetetlenek az olyan szolgáltatók, mint a TransferWise vagy a CurrencyFair.
Miért jó nekünk, ha ezeken a cégeken át utaljuk a pénzünket?

  • Nincsenek rejtett költségek
  • Nem kell bankszámlát nyitnunk
  • Nem kell járulékos szolgáltatásokért fizetnünk
  • Garantáltan a legjobb árfolyamon váltják a pénzünket - ami talán a legnagyobb különbség, mivel a bankok a saját árfolyamaikon váltanak.
  • Akár a pénzünk útját is nyomon követhetjük lépésről lépésre, egyes szolgáltatóknál.
  • Az utalás gyors, a TransferWise például 3 óra körüli időt becsül arra, hogy megérkezzen a címzettnek az összeg.

No és az erős verseny miatt alacsonyak a díjak, amit a pénzküldésért felszámolnak nekünk. A hazai tranzakciós adó ugyan kicsit lecsíp abból, amennyit nyerünk ezeket az alkalmazásokat használva, ezért a legjobban akkor jövünk ki, ha nagy összegről van szó. Azért is, mert a TransferWise épp most jelzett előre utalásonként egy 310 Ft-os díjat az eddigi 210 Ft helyett - a változtatás december 1-től fog életbe lépni.Ezzel együtt a TransferWise tekinthető az egyik piacvezetőnek, így például ingyenes számlát lehet nála nyitni, amolyan elektromos pénztárcát, és 15 különböző devizát lehet erre tölteni. Egyedül a tranzakciókért kell itt fizetni. Létezik már a számlához valós, kézbe vehető bankkártya, amellyel már idehaza is automatából vehetünk fel pénzt.

Mindig új és új fejlesztések

Mit választhatunk még, ha olcsó pénzküldésre vágyunk? Komoly versenytárs a Revolut, ahol egy számlán több pénznemben tárolhatunk összegeket, és szintén nincsenek konverziós költségek. Egyelőre forintban erre a számlára nem tudunk pénzt feltenni - csak a béta verzióban -, azaz a váltási költség a forintot (is) használó ügyfeleknek megmarad.
Azt hozzá kell tenni, ezek a számlák most még nem rendelkeznek a banki betéteket védő EDPS védelemmel, azaz a kertes házra félretett eurónkat azért ne ezeken tároljuk.
A P2P szolgáltatók szimpatikus tulajdonsága, hogy folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. A kedvező lehetőségek egyike a CurrencyFair által kínált marketplace, ahol addig parkoltathatjuk a pénzünket, amíg a nekünk tetsző, általunk előzőleg megadott árfolyam nem lép életbe, és csak akkor történik meg az utalás.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.