Városlista
2018. november 17, szombat - Hortenzia, Gergő

Hírek

2018. November 08. 16:16, csütörtök | PR

Nemzetközi pénzküldés - egyre jobb szolgáltatásokkal

Nemzetközi pénzküldés - egyre jobb szolgáltatásokkal

Aki rendszeresen külföldről haza utal, annak fontos, hogy kedvező díjjal tudjon küldeni, és jó árfolyamon tudja átváltani ennek során a pénzét. A legjobb ajánlatokat az erre szakosodott ún fintech cégek nyújtják.

Határok nélküli pénzpiac felesleges költségek nélkül

Ha egyik bankszámláról utalnánk egy másikra devizát, és közben váltás is történik, akkor verhetetlenek az olyan szolgáltatók, mint a TransferWise vagy a CurrencyFair.
Miért jó nekünk, ha ezeken a cégeken át utaljuk a pénzünket?

  • Nincsenek rejtett költségek
  • Nem kell bankszámlát nyitnunk
  • Nem kell járulékos szolgáltatásokért fizetnünk
  • Garantáltan a legjobb árfolyamon váltják a pénzünket - ami talán a legnagyobb különbség, mivel a bankok a saját árfolyamaikon váltanak.
  • Akár a pénzünk útját is nyomon követhetjük lépésről lépésre, egyes szolgáltatóknál.
  • Az utalás gyors, a TransferWise például 3 óra körüli időt becsül arra, hogy megérkezzen a címzettnek az összeg.

No és az erős verseny miatt alacsonyak a díjak, amit a pénzküldésért felszámolnak nekünk. A hazai tranzakciós adó ugyan kicsit lecsíp abból, amennyit nyerünk ezeket az alkalmazásokat használva, ezért a legjobban akkor jövünk ki, ha nagy összegről van szó. Azért is, mert a TransferWise épp most jelzett előre utalásonként egy 310 Ft-os díjat az eddigi 210 Ft helyett - a változtatás december 1-től fog életbe lépni.Ezzel együtt a TransferWise tekinthető az egyik piacvezetőnek, így például ingyenes számlát lehet nála nyitni, amolyan elektromos pénztárcát, és 15 különböző devizát lehet erre tölteni. Egyedül a tranzakciókért kell itt fizetni. Létezik már a számlához valós, kézbe vehető bankkártya, amellyel már idehaza is automatából vehetünk fel pénzt.

Mindig új és új fejlesztések

Mit választhatunk még, ha olcsó pénzküldésre vágyunk? Komoly versenytárs a Revolut, ahol egy számlán több pénznemben tárolhatunk összegeket, és szintén nincsenek konverziós költségek. Egyelőre forintban erre a számlára nem tudunk pénzt feltenni - csak a béta verzióban -, azaz a váltási költség a forintot (is) használó ügyfeleknek megmarad.
Azt hozzá kell tenni, ezek a számlák most még nem rendelkeznek a banki betéteket védő EDPS védelemmel, azaz a kertes házra félretett eurónkat azért ne ezeken tároljuk.
A P2P szolgáltatók szimpatikus tulajdonsága, hogy folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. A kedvező lehetőségek egyike a CurrencyFair által kínált marketplace, ahol addig parkoltathatjuk a pénzünket, amíg a nekünk tetsző, általunk előzőleg megadott árfolyam nem lép életbe, és csak akkor történik meg az utalás.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 08. 16:24, csütörtök | PR

Ezt biztos nem gondoltad az erőspaprikáról...Meglepő tények!

Gondoltad volna az erős paprikáról, hogy nem csak az ételeidet teszi ízletesebbé, hanem az életedet is megkönnyíti?

2018. November 08. 16:14, csütörtök | PR

Kiesett a TELC – mit ismernek még el?

Nyelvvizsgát szeretnél tenni, és megijesztettek az egyik kedvelt vizsgarendszer kivonulásáról szóló hírek? Aggodalomra semmi ok, van alternatívád! Mutatjuk.

2018. November 08. 16:12, csütörtök | PR

Ismerje meg a budapesti repülőtér parkolóit

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolózónái minden utasigényt kielégítenek, extra szolgáltatásai pedig igen magasra teszik a lécet. Mutatjuk, mit merre talál a reptéri parkolókban.

2018. November 08. 16:10, csütörtök | PR

Vezeték nélküli egérrel a gubancok ellen

Mindannyian ismerjük a táskánkban összegabalyodott, óráknak tűnő bogozás árán szétválasztható elektromos kábelek káoszát. Egy egyszerű lépéssel most száműzhetjük a bosszantó perceket!