Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 14. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nőtt a tartós műszaki cikkek forgalma

Nőtt a tartós műszaki cikkek forgalma

A tartós műszaki cikkek értékesítése 4,9 százalékkal nőtt Magyarországon az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest, a növekedés motorja a hűtőgépcsere-program és az okostelefonok iránti kereslet.

- derül ki a GfK kutatásából. A mobiltelefonok forgalma értékben 22,6 százalékkal haladta meg a második negyedévben az előző év hasonló időszakának szintjét. Az okostelefonok iránti kereslet 30 százalék feletti arányban bővült - tájékoztatott a piackutató csütörtöki közleményében.

A háztartási nagygépek összforgalma 18,7 százalékkal haladta meg a tavaly április-júniusi időszak forgalmát. A hűtőgépcsere-program miatt a hűtők és a fagyasztók értékesítése volt kiugró, de a többi árucsoport is kétszámjegyű növekedést ért el.

A háztartási kisgépek piacán 6,6 százalékos volt a bővülés. Jelentősebben csökkent például a vasalók és a vízforralók forgalma, ugyanakkor több fogyott kávéfőzőkből, szájápolási termékekből, kenyérpirítókból és olajsütőkből.

Az információs technológiai termékek forgalma értékben 2 százalékkal alulmúlta az előző év azonos időszakáét. A forgalom csökkenésének hátterében elsősorban a két domináns termékcsoport, a notebookok és tabletek iránti kereslet egyszámjegyű mérséklődése áll - közölte a GfK.

Az irodatechnikai hardverek és kellékanyagok eladása értékben 9,4 százalékkal csökkent április és június között az előző év azonos időszakához képest. A szektoron belüli termékcsoportok forgalma szinte kivétel nélkül negatív irányba változott, az időszak legnagyobb vesztese a lézer toner volt. Növekedést egyedül a multifunkcionális berendezések tudtak felmutatni, bár csak mérsékelt arányút.

A fotószektor 17,4 százalékkal alacsonyabb összforgalmat produkált a második negyedévben, mint egy évvel korábban.

Szintén negatív eredménnyel zárult a második negyedév a hazai szórakoztató elektronikai piacon, az értékesítés összforgalma 21,6 százalékkal csökkent. A megtorpanás fő oka, hogy a tavalyi évvel ellentétben az idei első félévben nem volt olyan nagy sportesemény, amely kiugró értékesítési eredményeket generált volna a televíziók piacán - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben