Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 09. 04:00, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Nőtt a vegyi áruk és kozmetikumok forgalma az első nyolc hónapban

Nőtt a vegyi áruk és kozmetikumok forgalma az első nyolc hónapban

Értékben 6, mennyiségben 1 százalékkal nőtt a háztartási vegyi áruk és kozmetikumok kiskereskedelmi forgalma az év első nyolc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához
képest

- közölte a Nielsen piackutató vállalat csütörtökön az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a boltok bevétele 230 milliárd forintra nőtt a január-augusztusi időszakban a Nielsen által mért 70 termékkategóriában.

Az átlagot jóval meghaladó, kétszámjegyű növekedést értékben főleg nagy forgalmú testápolóknál és kozmetikumoknál regisztráltak, például a tusfürdőknél, a dekorkozmetikumoknál, a testápoló krémeknél, az arc- és szemránckrémeknél, valamint a parfümöknél. Szintén 10 százalékos vagy annál nagyobb mértékben emelkedett a boltok bevétele öblítőből, papír zsebkendőből és toalett tisztítóból.

A közlemény szerint változott a kiskereskedelmi forgalom megoszlása a bolttípusok között. Tavaly január-augusztusban értékben még a hipermarketek rendelkeztek a legnagyobb, 34 százalékos piaci részesedéssel, ez az idén 2 százalékponttal kisebb lett. A drogériák mutatója viszont 32 százalékról 34-re emelkedett, így ez a bolttípus az első helyre került.

Figyelemre méltóan, 13 százalékkal emelkedett a drogériák bevétele tavalyhoz képest, és mennyiségben is jóval átlag felett, 6 százalékkal nőtt az eladás az idei első nyolc hónapban - idézi a közlemény Barta Mónikát, a Nielsen ügyfélkapcsolati igazgatóját.

Regionális szempontból is változtak a trendek. A Budapestet és Pest megyét magában foglaló centrum piaci részesedése 36 százalékos a vegyi áruk és kozmetikumok értékben mért bolti forgalmából, jóval nagyobb a lakosság 28 százalékos számarányánál. A mutató 1 százalékponttal nagyobb, mint a tavalyi első nyolc hónap során mért 35 százalék.

A délkeleti megyék piacrésze is emelkedett, 14-ről 15 százalékra. Északnyugaton és délnyugaton viszont 1-1 százalékponttal 18, illetve 12 százalékra csökkent a piaci részarány - közölte a Nielsen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.