Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Január 25. 17:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Novák Katalin 2024-et a mozgás évévé nyilvánította

Novák Katalin 2024-et a mozgás évévé nyilvánította

Novák Katalin köztársasági elnök 2024-et hivatalosan is a mozgás évé nyilvánította.

Az erről szóló köztársasági elnöki határozatot csütörtökön Gyulán írta alá a Békés vármegye-járáson tartózkodó államfő - közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A köztársasági elnök határozatában felkérte az állami és a civil szféra képviselőit, hogy a rendelkezésükre álló eszközök útján tegyék meg mindazokat az intézkedéseket, amelyek mindenki számára elérhetővé teszik a testmozgást, és hozzájárulhatnak az egészséges, aktív életmódra törekvő személyes elhatározások sikeres megvalósulásához.

Novák Katalin támogatja és szorgalmazza továbbá az állami és a civil szféra képviselőinek erőfeszítéseit és együttműködését olyan rendezvények, programok, kezdeményezések megvalósítása érdekében, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához, valamint Magyarország szépségeinek a felfedezésére ösztönöznek.

A köztársasági elnök a magyar családokat, baráti, iskolai és munkahelyi kisközösségeket arra biztatja, hogy legyenek elkötelezettek a mindennapos testmozgás és az aktív kikapcsolódás mellett. Ha tehetik, induljanak el például az Országos Kéktúra útvonalán, a folyamatosan bővülő kerékpáros úthálózaton és használják ki a folyóink adta vízitúra-lehetőségeket.

A mozgás éve célkitűzéseinek hatékony megvalósítását sportszakmai tanácsadói kör segíti.

A közlemény kiemeli: aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet, lehetünk ott gyermekeink, unokáink mellett. A mozgás jelentős mértékben elősegíti a mentális egészség megőrzését, a szellemi teljesítőképesség javulását. Az egyéni aktív életmód közösségi szinten jelentős hatással bír, nagymértékben hozzájárulva egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához.

"Elköteleződve a sportolás, a mindennapos mozgás, az egészséges, aktív életmód népszerűsítése, valamint a magyar családok aktív kikapcsolódásra történő ösztönzése mellett, figyelembe véve, hogy 2024-ben labdarúgó Európa-bajnokságot és Nyári Olimpiai Játékokat is rendeznek, a 2024. évet ezúton a Mozgás Évévé nyilvánítom" - rendelkezett a köztársasági elnök.
Novák Katalin először újévi köszöntőjében fogalmazta meg: "Legyen 2024 a mozgás éve is!"

Címkék: Novák Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során