Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 20. 11:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nyakó István (MSZP) nyílt levélben kérte számon két mezőkövesdi tanár elbocsátását

Nyakó István (MSZP) nyílt levélben kérte számon két mezőkövesdi tanár elbocsátását

Nyílt levélben fordult Mezőkövesd térségének fideszes parlamenti képviselőjéhez Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő, mert szerinte Tállai Andrásnak köze van két pedagógus elbocsátásához.

Nyakó István úgy véli: a két mezőkövesdi pedagógust szocialista kötődésük miatt bocsátották el, miután az iskolájuk átkerült az Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegyéjének fenntartásába.
A szocialista politikus pénteki levelében - amelyet az MTI-hez is eljuttatott - emlékeztetett arra: az egyik dolgozó, Nyeste László az MSZP mezőkövesdi elnökeként ellátta a februári "éhségmenet" minden tagját. "A másik elbocsátott pedagógusnak pedig csak annyi volt a bűne, hogy családjának egyik tagja, vállaltan baloldali, szocialista ember".
Nyakó István, aki az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szövetségi tanácsának elnöke is, levelében azt írta: "nyomatékosan figyelmeztetjük Önt, hogy maga nem helytartó, legfeljebb ma még annak érezheti magát. Figyelmeztetjük, hogy a választói előtt hamarosan felelnie kell azokért a disznóságokért, amit napról napra elkövet".
Hozzátette: tudomása van arról, hogy más esetben is előfordult a városban politikai leszámolás, valamint arról, hogy Tállai András és pártja "nemcsak több tízezer baloldali gondolkodású polgár, de sok millió honfitársunk megnyomorításáért is felel".
Az MTI megkereste Tállai Andrást, aki későbbre ígért reagálást.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár