Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyári fesztiválok

Nyári fesztiválok

Folytatódik az Óbudai Nyár, és vidéken is több nyári fesztivál, színházi produkció és gasztronómiai rendezvény várja a hétvégén a szórakozni vágyókat. Az inforádió összefoglalója a hétvégi kulturális programokról.

Szombaton is folytatódik az Óbudai Nyár programsorozat a III. kerület központjában. Udvaros Dorottya és Dés László Cserhalmi György közreműködésével mutatja be Átutazó című estjüket a Zichy kastély udvarán, míg az Óbudai Társaskörben Donizetti Don Pasquale című operája lesz hallható.

Ugyancsak szombat este a Kerekes Band elektronikával fűszerezett népzenei műsorát adja elő a Zöld Pardonban, míg Harcsa Veronika egy elektronikus produkciójával várja közönségét a Bin-Jip koncertjén az A38 Hajón. Eközben a Duna túlpartján, a Budapest Parkban a reggae zenéé lesz a főszerep a fiatal szolnoki előadó, Copy Con fellépésén. A városligeti tóparton Megasztár-koncertet rendeznek, a Dürer Kertben a Kákettők, a Stereomilk és Plutó zenekarok az alternatív rockzene kedvelőinak nyújthatnak kikapcsolódást, míg Beck Zoltán, a 30Y együttes frontembere a Tűzoltó utcai Tündérgyárban ad önálló akusztikus koncertet.

A szabadtéri színpadok közül a Margitszigeten szombaton és vasárnap is látható a Báthory Erzsébetről szóló új magyar musicalopera, míg a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata az Indul a bakterház vendégjátékával búcsúzik szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadtól.

A vasárnap is nyújt táncszínházi csemegét: Grúz virtus címmel a kaukázusi országból érkező Shavlego táncegyüttes a RaM Colosseumban mutatja be szülőföldje látványos tánckultúráját és hagyományait.

Budapesten kívül is több nyári fesztivál, színházi produkció és gasztronómiai rendezvény várja a hétvégén a szórakozni vágyókat.

A főváros közelében Szentendrén a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház Shakespeare: Vihar című darabjával vendégszerepel. Kicsit távolabb, de szintén a Dunakanyarban, Nagymaroson rendezi meg a Misztrál együttes hagyományos Regejáró családi napját, ahol a házigazda mellett szombaton a Sebő együttes, a Huzella Pétert és Rátóti Zoltánt is soraiban tudó Neil Young Sétány és Tolcsvay Béla is fellép.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában idén nyáron is Beethoven-hangversenyekkel jelentkezik. A szombati első koncerten Medveczky Ádám vezényli az Eroica szomfoniát és a Fidelio-nyitányát is magában foglaló műsort, míg a IV. zongoraversenyben Bogányi Gergely közreműködik.

A Balaton környékére is érdemes ellátogatni, Zamárdiban a Balaton Sondon Berlinből Paul Kalkbrenner és az izlandi Gusgus is megtáncoltatja a közönséget, vasárnap pedig az amerikai hip-hop legenda, a De La Soul csapata lép fel.

Siófok főterén a New Orlens Jazzfesztivál részvevői közt a Miskolci Dixieland és a Budapest Ragtime Band is bemutatja műsorát. Eközben a Balatonföldvári Kultkikötőben szombaton a Karinthy Színház a Neil Simon: Napsugár fiúk című darabját játssza. Az északi oldalon Tihanyban szombaton pedig az Esőember színpadi változata látható, míg Keszthelyen a Centrál Színház egy másik Neil Simon darabot, a Pletykafészket mutatja be.

A Balaton mellett érdemes ellátogatni Bajára is, ahol a vasárnapig tart a hagyományos Bajai Halfőző Fesztivál, ahol csaknem 2000 helyi és az ország más pontjairól érkező bográcsos készít remek halászlét. A gasztronómiai kavalkád mellett számtalan koncert és tánccsoport, többek közt a Rajkó zenekar, Wolf Kati, a Supernem és a Magna Cum Laude fellépései is várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő