Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 20. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Nyáron ismét KÖRF fesztivállal erősít Békéscsaba!

Nyáron ismét KÖRF fesztivállal erősít Békéscsaba!

A legfiatalabb hazai könnyűzenei fesztivál a jelek szerint stabilan vetette meg a lábát a fiatalok szórakozási lehetőségeit tekintve viszonylag szűz területnek számító régióban.

A környék egyetlen zenei fesztiváljaként nem csak a régió fiataljai és a hazalátogató egyetemisták számára kínál szórakozási lehetőséget, de a szervezők az előzetes érdeklődések alapján jelentős határon túli dömpingre is számítanak – amit a nekik szánt külön kedvezményekkel kívánnak honorálni.


A KÖRF Pont hivatalosan is megnyílt, közösségi kultúrtérként kívánja szolgálni a fiatalokat (fotók: Zentai Péter)

A KÖRF fesztivál szervezői április közepén a fesztivál programja mellett ünnepélyesen bejelentették az új KÖRF Pont megnyitását is, amely közösségi kultúrtérként kívánja szolgálni a 14 és 25 év közötti fiatalok igényeit. A Békéscsaba szívében található, eddig vendéglátó, illetve szórakoztató egységként működtetett, mintegy 640 négyzetméter alapterületű ingatlanban komplex kulturális tér nyílik, fotó-, képzőművészeti műhelyekkel és kiállításokkal, filmvetítésekkel, irodalmi és színházi előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel, igényes élő- és elektronikus zenei produkciókkal. Az új KÖRF Pont a hivatalos megnyitót követően, hétfőtől szombatig áll az elsősorban helyi, igényes kikapcsolódás lehetőségét kereső fiatalok rendelkezésére.

A július 5-6-7-én megrendezendő Körös Körül Ifjúsági Fesztivál (KÖRF) – a tavalyi nyitórendezvényhez hasonlóan – idén is Pósteleki Szabadidőközpont, az autósmozi területén várja a fesztiválozókat, akiknek három zenei helyszín, és számos egyéb kulturális és civil program kínál majd tartalmas időtöltést. A több mint húsz élőzenei és csaknem harminc elektronikus produkció között itt lesz a Bëlga, a Compact Disco, a The Carbonfools, a Nemjuci, a Kollektíva, a Subscribe, az Irie Maffia, az Esti Kornél, Dj Palotai, Naga, We Plants are Happy Plants és a tits & clits dj formáció is. A részletes fellépő lista megtekinthető a fesztivál weboldalán, a www.korf.hu címen.

Az idei fesztiválon az igen változatos kultúrkínálat mellett különös figyelem jut az egészséges életmód, a sport fontosságát és a környezetvédelem jelentőségét népszerűsítő programelemeknek. A fesztivál területén olyan "civil sor" létesítését tervezik, ahol az ott megjelenő civil sátrak kulturális, környezetvédelmi és egészség-megőrzési területen is változatos, tanulságos, de ugyanakkor szórakoztató napközbeni programokat, szolgáltatásokat kínálnak.

Szabó Ábrahám a KÖRF-TEAM egyik szervezője elmondta, hogy idén szeretnék megduplázni a tavalyi látogatószámot, ugyanakkor a fesztivál számára továbbra is központi elv maradt a pénztárcakímélő ám annál tartalmasabb kikapcsolódási lehetőség biztosítása, éppen ezért a legdrágább bérlet ára sem lépi túl a hatezer forintot. Jelenleg Békéscsaba két pontján, a Kossuth tér 8. szám alatti KÖRF Pontban és a Tourinform Irodában lehet belépőkhöz jutni, de Gyulán a művelődési ház épületében is árusítják a belépőket. A szervezők ígérete szerint ezek mellett hamarosan bárki szerezhet bérletet Szegeden, Budapesten, Nagyváradon és Nagyszalontán is.


K.K.P.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben