Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Október 13. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Nyitva lesznek az iskolák sportudvarai

Nyitva lesznek az iskolák sportudvarai

Mindenki tudja, hogy a magyarság egészségügyi helyzete egyre rosszabb. Életminőségünket komoly veszély fenyegeti, táplálkozásunk, mozgásszegény életmódunk sok fogadkozásra kényszerít talán mindannyiunkat...

Mindenki tudja, hogy a magyarság egészségügyi helyzete egyre rosszabb. Életminőségünket komoly veszély fenyegeti, táplálkozásunk, mozgásszegény életmódunk sok fogadkozásra kényszerít talán mindannyiunkat – elsősorban szilveszteri ígéretek formájában. Békéscsaba önkormányzata a kifogások helyett egy új kezdeményezéssel állt elő.

Idézhetnénk az Európai Unió figyelemre és követésre méltó állásfoglalásait, hivatkozhatnánk az alkotmányra, a kormányzat nagy ívű terveire, a pályázatokra, amelyeken rendszeresen részt vesznek a sport irányában elkötelezett céltudatos barátaink. A jelenlegi kormányzat szintén sok intézkedést megtett már, és még többet tervez a „Sportoló nemzetért”, ahogy azt jelmondatában is megfogalmazta.

A demokrácia azonban időigényes „intézmény”, a pénzszűke pedig tovább halasztja a feltételek megteremtését a tömegek megmozgatásához. Békéscsaba politikai és szakmai vezetői éppen ezért összefogtak az iskolákkal, hogy – a rendelkezésre álló városi sportpályákon kívül – a hétköznapokon és hétvégéken szabad iskolai sportudvarokon is mozoghassanak a közösségek, családok, baráti körök, civil és sportegyesületek. Odafigyeltek arra, hogy minden városrészben legyenek „tárt kapuk” – bizonyos szabályok betartása mellett – a mozgást szeretőknek és mozogni vágyóknak.


Az önkormányzat kezdeményezésére október 15-től lehetőség van a város hat oktatási intézménye sportudvarának igénybevételére. Az új sportterek megnyitásának célja: a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése, a szabadidősport segítése, új sportolási lehetőségek biztosítása. Ennek érdekében a létesítmények ingyen használhatók. A programban az alábbi oktatási intézmények vesznek részt: a Petőfi Utcai Általános Iskola, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola (az egykori 10-es iskola sportudvarával), az Erzsébethelyi Általános Iskola (a Rózsa utcai telephely sportudvarával), a Lencsési Általános Iskola (a volt Szabó Pál Téri Általános Iskola sportudvarával), a Gerlai ÁMK és a Békéscsabai Szakképző Iskola (a Trefort tagiskola sportudvarával).
A sportudvarokat kizárólag előzetes regisztráció alapján lehet használni. Regisztrálni a hivatal oktatási, közművelődési és sportosztályán lehet, a nyitottsportudvar@bekescsaba.hu e-mail címen. A helyszínt és az időpontot legalább 36 órával az igénybevétel előtt le kell foglalni.


Békéscsaba város honlapján (www.bekescsaba.hu) a Csabai élet/Sport/Sportpályák foglalása link alatt megtalálható az aktuális táblázat, mely a szabad pályákat és időpontokat rögzíti.


Az intézmények szorgalmi időszakban, hétköznapokon 16.30 órától sötétedésig (de legkésőbb 19 óráig) fogadják a sportolni vágyókat. A hétvégéken, szombati napokon van lehetőség sportolásra: 14 órától sötétedésig (de legkésőbb 19 óráig). Hogy az iskolai szünetekben miként vehetők igénybe az udvarok, arról a város honlapján lesz tájékoztató.


További információ, emellett a pályahasználat rendje a www.bekescsaba.hu Csabai élet/Sport/Sportpályák foglalása link alatt olvasható, ugyanitt tájékoztatást adnak az estleges változásokról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt