Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 02. 14:37, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Orbán: Magyarország más úton jár, mint az unió, de ez az út járható és sikeres

OGY - Orbán: Magyarország más úton jár, mint az unió, de ez az út járható és sikeres

Győzelmeként értékelte a Magyarországnak szánt felzárkóztatási támogatások felfüggesztéséről szóló döntést a miniszterelnök hétfőn a parlamentben. Orbán Viktor szerint az elmúlt két év azt bizonyította, hogy "más úton járunk, mint Európa, de kiderült: ez az út számunkra járható és sikeres".

A kormányfő napirend előtti felszólalásban azt mondta: az ország két évvel ezelőtt a pénzügyi szakadék szélén állt, hajszálnyira az államcsődtől. A kormány erre szavai szerint 180 fokos politikai fordulattal reagált.
A cél az volt - folytatta -, hogy a bankokat és a nagyvállalatokat bevonják a tehermegosztásba, a bajba jutott devizahiteleseket kimenekítsék az adósságcsapdából és a válság ellenére jelentős, a középosztályt segítő adósságcsökkentést hajtsanak végre - mondta.
"Ezzel nagy nemzetközi vihart kavartunk. (...) Mi eltökélten azt álláspontot képviseltük mindhárom kérdésben, hogy ez igenis jó és járható út. Az unió vezetőinek nagy része mindezt hevesen ellenezte. Két évig húzódó vita következett (...), a vita csúcspontja az volt, amikor az unió igazságtalanul felfüggesztette a Magyarországnak járó kohéziós pénzek lehívását. Ez a vita tíz nappal ezelőtt lezárult: Magyarország győzött, Európa gazdasági és pénzügyi vezetői kifejezték elismerésüket Magyarország kétéves teljesítménye iránt" - jelentette ki Orbán Viktor a kohéziós támogatások felfüggesztéséről szóló döntés visszavonására utalva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.