Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 20. 14:55, kedd | Sport

Olaszország után Spanyolország következik

Olaszország után Spanyolország következik

Több előfutamon a TOP5-be való kerülésért versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series 3. fordulójában a Forza Racing színeiben, majd Spanyolország felé vette az irányt.

Az olaszországi Franciacorta Karting Tracken stabilan a TOP 10-ben foglalt helyet az utolsó versenynapig a Hungarian Motorsport Academy versenyzője. A gigantikus, 408 fős mezőny OKJ kategóriájában összesen 98 versenyző indult a bajnoki címért ezúttal. A magyar gokartos számára nagyon jól kezdődött a forduló, hiszen az időmérőn a 7. helyen végzett annak ellenére, hogy a gyorskörön előznie kellett, s ez a két tized hiányzott csak ahhoz, hogy akár pole pozícióból rajtoljon másnap. Így is kategóriájában több, már korábban is eredményes versenyzőt utasított maga mögé.

Az első három előfutamon keresték a megfelelő beállításokat. Az utolsó két előfutamon aztán összeállt a technikai háttér is, meglett a tempó, s így az egyiken a 6., a másikon a 8. helyen intette le a kockás zászló. Így az elődöntőnek a 17. helyről tudott nekivágni. A rajt után szétcsúszott a sor, így a 23. helyre visszaesve kezdte meg a futamot. Hála azonban technikás versenyzésének néhány körrel később már a 15. helyen láthatták a szurkolók száguldani Gender Tamás Juniort.

A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetségét csak az tudta ezen a hétvégén megállítani kitűzött céljai elérésében, hogy a 10. körben egy előzés közben gokartja jobb hátsó kerekének nekiütközött a mögötte versenyző, s a karambol következtében elhajlott versenygépének váza. Így döntős pozícióból kiesve fejeződött be számára a verseny.

A versenyszezon hamarosan folytatódik Gender Tamás Junior számára, aki Spanyolországba utazott, hogy Valenciában töltse sportszakmai felkészüléssel a következő napokat és megkezdődjön számára az Európai Szezon.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

Gender Racing Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.