Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2020. Október 02. 07:04, péntek | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Olaszországban április vége óta nem volt ilyen magas a fertőzöttek napi száma

Olaszországban április vége óta nem volt ilyen magas a fertőzöttek napi száma

Egy nap alatt 2548 új fertőzöttet szűrtek ki Olaszországban, ami a legmagasabb adat április 24. óta. Giuseppe Conte miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy január végéig tervezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az esetszám hirtelen megugrása miatt több tartomány, közöttük a Róma körüli Lazio régió is jelezte, hogy ismét bevezethetik a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren a hét végén. Eddig Campania és Szicília tartomány rendelte el ismét a szájmaszk kötelező viselését hatéves kortól felfelé.

Giuseppe Conte kormányfő a korábban október közepéig elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezte január végéig. A kormány idén január 31-én léptette életbe a veszélyhelyzetet az első két olaszországi fertőzött azonosítása után.

Az utóbbi huszonnégy órában jelentősen emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma a korábbi 1851-hez képest, de emelkedett az elvégzett vírustesztek száma is; 118 ezernél többet végeztek el egy nap alatt. Utoljára április 24-én volt ennyire magas az egy nap alatt diagnosztizált esetek száma. Az aktív fertőzöttek száma megközelíti az 53 ezret, több mint háromezren vannak kórházban, 291-en intenzív osztályon. A lélegeztetőgépet igénylő betegek száma naponta már tízzel emelkedik. A legtöbb új beteget, 445-öt Venetóban szűrték, ahol egy nap alatt majdnem kétszeresére emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma. Háromszázkilencven új beteget szűrtek Campaniában, 324-et Lombardiában, 265-öt Lazióban.

Egy nap alatt huszonnégy beteg hunyt el a korábbi tizenkilenc után. Utoljára ennyi halottat egy nap alatt július elején regisztráltak. A járványgörbe az utóbbi több mint egy hónapban lassan, de fokozatosan emelkedett, a kiszűrt fertőzöttek számának heti tizenegy százalékos emelkedésével. Az egészségügyi hatóságok korábban közölték, hogy a betegek számának emelkedését várják, de kizárták az újabb "járványcunamit". A nyáron lezárt járványkórházakat újranyitották, tizenegyezer intenzív hellyel a Covid-19 betegek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni