Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 06. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben a gyújtogatók

Őrizetben a gyújtogatók

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

2010. január 2-án az éjszakai órákban Nagyszénáson egy lakatlan családi ház melléképülete leégett. Ugyanebben az ingatlanban január 04-én a hajnali órákban szintén tűz keletkezett és a főépület is leégett. A két tűzeset során személyi sérülés nem történt, összesen kb. 5 millió Ft kár keletkezett. Az elsődleges tűzvizsgálati szakvélemények alapján, mindkét esetben szándékos gyújtogatás merült fel, ezért az Orosházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel megkezdte a nyomozást az ismeretlen elkövető felderítése érdekében.



A széles körben végrehajtott rendőri intézkedések eredményeképpen megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az ingatlan tulajdonosának köze van a bűncselekmény elkövetéséhez.


Tegnap délután ezek alapján az orosházi nyomozók már gyanúsítottként hallgatták ki a tulajdonost és egy, a gyújtogatásban közreműködő másik személyt is, akiket egyelőre közveszélyokozás bűntett kísérletének elkövetésével gyanúsítanak.


A rendelkezésre álló adatok szerint alappal feltételezhető, hogy a tulajdonos a ház felgyújtásával a biztosítótól remélt kártérítési összegre pályázott.


A Rendőrség mindkét személyt őrizetbe vette, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásba helyezésüket.




Albert István r. hdgy.
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben