Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 04. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Orosházán korszerű szennyvíz elvezető és tisztító rendszer épül

Orosházán korszerű szennyvíz elvezető és tisztító rendszer épül

Az S-A Csatornaépítő Konzorcium bővítheti és korszerűsítheti Orosháza csatornahálózatát és szennyvíz-tisztító telepét, az uniós támogatással megvalósuló projekt kivitelezőjével kedden írta alá a szerződést.

Békéscsaba, 2012., július 3., kedd (MTI) - Az S-A Csatornaépítő Konzorcium bővítheti és korszerűsítheti Orosháza csatornahálózatát és szennyvíz-tisztító telepét, az uniós támogatással megvalósuló projekt kivitelezőjével kedden írta alá a szerződést az önkormányzat.

Orosháza önkormányzata 5,09 milliárd forint EU támogatást nyert csatornahálózat építésére és szennyvíz-tisztító telep korszerűsítésére és bővítésére a Környezet és Energia Operatív program keretéből. A projekt teljes költsége 6,6 milliárd forint.
Csizmadia Ibolya, a projektért felelős alpolgármester az MTI-nek elmondta: a beruházásnak köszönhetően az orosházi önkormányzat teljesíteni tudja a 2014-ben életbe lépő nemzeti és az EU jogszabályi elvárásokat a város egész területén a kommunális szennyvízkezelésben és tisztításban. Hozzátette: a beruházás keretében az elavult hálózat korszerűsítése is megtörténik.
A projekt kivitelezési munkálatainak befejezési határideje 2014. március. A támogatási szerződést a város 2011. októberben írta alá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében eljáró közreműködő szervezettel.
A projekt keretében mintegy százezer méter vezeték épül és 28 átemelő létesül. Az új bekötések száma meghaladja a háromezret, s közel száz százalék lesz a csatornázottság a városban. A szennyvíztisztító telep befogadó-kapacitása napi 970 köbméterrel bővül, 6.630-ról 7.600 köbméterre.


brg gjé gry

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).