Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 15. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Összefogott a hazai dohánylobbi a feketézők ellen

Összefogott a hazai dohánylobbi a feketézők ellen

A hazai dohánykereskedelmi piac meghatározó szereplői állapodtak meg Tatán, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete és a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által közösen szervezett Dohánykereskedelmi Szakmai Napon. A paktum célja többek között az új kereskedelmi rendszer zökkenőmentes bevezetése, megfelelő szakképzés biztosítása, valamint a feketekereskedelem elleni együttes fellépés.

Közös célok mentén dolgozik tovább a jövőben a hazai dohányvertikum jelentős szereplőit tömörítő Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége és a trafikos társadalmat összefogó, az ország legnagyobb aktív kiskereskedői tagságával rendelkező Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete. A szombaton aláírt megállapodás célja, hogy az új dohánytermék-kiskereskedelmi rendszerre történő átállás zökkenőmentes legyen, és fenntartható, sikeres működést eredményezzen.

A két szervezet kiemelten fontosnak tartja a kiskereskedők képzésének és szakmai felkészültségének elősegítését, valamint a dohánypiac átszervezésével járó kockázatok minimalizálását. Komoly veszélynek látják a feketekereskedelem térnyerését, ezért közösen lépnek fel az illegális dohánykereskedelem megelőzése, visszaszorítása érdekében. Az aláíró felek ezen kívül elkötelezték magukat a dohánypiachoz kapcsolódó magyarországi munkahelyek megőrzése mellett.

„A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete azon dolgozik, hogy ne csak megőrizze, hanem továbbfejlessze a hazai trafikos kultúrát. Célunk, hogy az új piaci viszonyok között olyan professzionális dohánykereskedések működjenek, amelyek szaktudásuk, felkészültségük révén felelős módon képesek kiszolgálni vásárlóikat és megfelelni a koncesszióból eredő kötelezettségeknek” mondta el Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének elnöke.

A két szervezet nem csak a trafikok életképességét támogatja, de a feketekereskedelem elleni harcban is közösen száll síkra. „Az illegális kereskedelem térnyerése nemcsak a dohánytermék-kiskereskedők, de a teljes dohányvertikum vonatkozásában súlyos hatással járna. Így minden piaci szereplő közös, központi érdeke ennek visszaszorítása”- fogalmazott Mikola Gergely, a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének soros elnöke.

Az esemény fővédnöke Juhász József, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt. A kamara azért támogatta a Dohánykereskedelmi Szakmai Nap megszervezését, mert a 2013. július 01-i Nemzeti Dohánybolt nyitással kapcsolatos aktuális kérdések kerültek megtárgyalásra.

Az eseményen a NAV Vám- és Pénzügyőrsége a Nemzeti Dohányboltok megnyitásának vámhatósági engedélyezésével, míg a KEM Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a dohányboltok működésével kapcsolatosan adott tájékoztatást a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: