Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Június 16. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Osztrák cég az Északi Ipartelepen

Osztrák cég az Északi Ipartelepen

A csarnokban már zajlik a termelés, huszonöt, új dolgozó kapott munkát.

Ünnepélyes keretek között adták át a bérlőnek, az Electroplast Magyarország Kft. –nek péntek délután azt a csarnokot, mely az Északi Ipartelepen található. A műanyag fröccsöntéssel és elektromos berendezések összeszerelésével foglalkozó cég már 25, új munkahelyet teremtett városunkban, s további fejlesztésre készül.


Az új ipari csarnokban műanyag termékek csomagolóanyagait gyártják

A helyi vállalkozások ösztönzését, munkahelyteremtést, s új befektetők idetelepülését várta az önkormányzat attól a fejlesztéstől, melynek köszönhetően az Északi Ipartelepen kiépült az infrastruktúra, s ma már egy 3200 m2-es csarnok várja a cégeket. Egy uniós pályázaton erre a projektre 250 millió forintot nyert a város, a beruházás összköltsége pedig 592 millió 700 ezer volt. A sikeres pályázatnak köszönhetően az új aszfaltút mellett kiépült a terület teljes infrastruktúrája: a közvilágítás, az ivóvíz- és szennyvíz-, gáz-, villamos- és telefonhálózat.
Az Electroplast Magyarország Kft., mint a Henkel beszállítója telephelyet keresve jutott el 2011. végén Békéscsabára. A közgyűlés már a decemberi közgyűlésen döntött az ipari csarnok bérbeadásról és munkahelyteremtő támogatásról is. Ez utóbbi maximum 5 évre szól, és 20 dolgozó foglalkoztatásához járul hozzá évente 200-200 ezer forintos összeggel.
- Mindig nagy örömmel veszek részt olyan eseményeken, ahol városunk életét hosszú távon, kedvező módon befolyásoló beruházások megvalósítását ünnepeljük. Ez egy ilyen alkalom, hiszen a Electroplast máris 25, új munkahelyet teremtett városunkban – jelentette ki Vantara Gyula, majd így folytatta: - A munkahelyteremtés Békéscsaba gazdasági programjának legfontosabb részét adja. Városunk jövője szempontjából minden egyes befektetett forint, minden újonnan létrejövő munkahely meghatározó.


Hermann Kunesch ügyvezető igazgató és Vantara Gyula polgármester az avatóünnepségen

A polgármester a következőkben elmondta, hogy az önkormányzat jó kapcsolatokat ápol és aktív partnere az itt működő gazdasági társaságoknak, hosszú távú és gyümölcsöző együttműködésre törekednek. Idén, a nehéz gazdasági körülmények ellenére sem emelték a helyi adókat, sőt különböző kedvezményeket adtak a helyi vállalkozásoknak. Ezzel szeretnénk elérni, hogy Békéscsaba egyre vonzóbb célpontja legyen a befektetőknek.
Hermann Kunesch, az Electroplast Magyarország Kft. ügyvezetője a Csabai Mérleg kérdésére elmondta:
- Választásunk két dolog miatt esett éppen Békéscsabára. Az egyik az, hogy ebben a régióban van legnagyobb vevőnk, a Henkel gyáregysége. A másik fontos érv az volt, hogy itt a polgármester és a városvezetés is nagyon pozitívan állt az ügyhöz, rendkívüli gyorsasággal intézkedtek ezzel segítve a munkánkat, így néhány hónapon belül megkezdődhetett a termelés. Ugyancsak erősítette döntésünket, hogy Békéscsabán egy új gyártócsarnok várt minket, nem volt szükség semmiféle építkezésre – sorolta a befektetés indokait Hermann Kunesch.


Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás