Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Augusztus 12. 15:38, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Ozora: tovább árulják a drogot, a jegyző elérhetetlen

Ozora: tovább árulják a drogot, a jegyző elérhetetlen

Sikertelen volt a rendőrség csütörtöki akciója, az Ozora fesztiválon még mindig lehet drogot venni.

Az egyenruhások távozása után rövid ideig kevesebben voltak a rendezvényen, de a hétvégére ismét sokan látogattak ki. A jegyző, aki bezárathatná a fesztivált, napok óta elérhetetlen. Ozora polgármestere feljelenti a szervezőket. A hétvégén a rendőrök újabb 16 embert állítottak elő.

A rendőrség csütörtöki összehangolt akciója után még mindig lehet kapni drogokat az Ozora fesztiválon. A hatóságok akkor több kiló marihuánát, 25 csomag meszkalint, ecstasy tablettákat, hasisgyantát és 5 gramm kokaint foglaltak le. Az egyenruhások távozása után rövid ideig kevesebben voltak a rendezvényen, de a hétvégére ismét sokan mentek ki a fesztiválra. A Hír Televízió tudósítója által készített rejtett kamerás felvételek szerint ha visszafogottabban is, de bárhol hozzá lehet jutni a rendezvény területén marihuánához.
A fesztiválozók elmondása szerint a rendőrök a razzia óta nem ellenőrizték a vendégeket, a dílerek viszont azóta óvatosabbak. Mint a rejtett kamerás felvételen az egyik fesztiválozó elmondta, a rendőrök megjelenéséig nagyon sokan árultak drogot, minden harmadik lépésnél lehetett kapni, amit táblákon is hirdettek. Az akció után annyit változott a helyzet, hogy eltették a táblákat, és körbejárnak, úgy kérdezik, hogy kell-e valami. Egy másik résztvevő pedig azt mondta, hogy a fesztiválon mindenhol lehet marihuánát kapni.

A híradó munkatársai szerették volna megtudni a település jegyzőjétől, hogy a rendőrségi intézkedést követően az önkormányzat miért nem záratta be a fesztivált, azonban nem tudták elérni. A rendezvény hivatalosan vasárnap este ér véget, az after-partyk azonban a Hír TV információi szerint még több napig is tartanak.

További előállítások, elérhetetlen jegyző
Szombaton a Magyar Nemzet és a Hír TV tudósítója is arról számolt be, hogy a fesztivál területén nem lehetett rendőröket látni. Ennek ellenére az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy helyszíni egységeik még vasárnap is ellenőriznek.

„A készenléti és a Fejér megyei rendőrök az elmúlt két nap során összesen tizenhat embert állítottak elő, ellenük kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az előállítottak száma nem végleges, mivel a rendőrség helyszínen lévő egységei vasárnap is tartanak ellenőrzéseket. Egy külföldi személlyel szemben idegenrendészeti eljárást indítottak” – mondta el a Hír TV híradójának Garamvölgyi László. A szóvivő hangsúlyozta: a rendőrségnek nincs módja bezáratni a rendezvényt, az ügyel kapcsolatban joghatósága az illetékes jegyzőnek van, akivel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sikertelenül próbálta meg felvenni a kapcsolatot.

A rendőrség kora délután közleményt is kiadott, e szerint a bíróság vasárnap elrendelte a csütörtökön őrizetbe vett négy külföldi állampolgár előzetes letartóztatását.

Ozora polgármestere tiltakozik

Mint a Hír TV megtudta, Igar település jegyzője adta ki az engedélyt a fesztivál megtartására, ő azonban a televízió információi szerint szabadságon van, ezért nem lehet elérni. Ugyanakkor Ozora polgármestere jogi lépéseket fontolgat, amiért a szervezők a település nevét használják a fesztivál megrendezéséhez.
Schranz Istvánné azt mondta, jogtalanul hurcolták meg a község nevét. „Ez a rendezvény nem hozzánk tartozik, semmi közünk hozzá, se közigazgatásilag, se helyileg. Tiltakozunk ellene, mert lejárató, és nagyon rossz fényt vet a településünkre. Jogi lépéseket fogunk tenni, hogy kötelezzék a szervezőket, hogy Ozora nevét nagyon gyorsan töröljék le egy életre ennek a fesztiválnak a reklámjáról” – fogalmazott a Hír TV-nek a település polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;